Gece Yarısı Alarm Verildi
27 Nisan akşamı saat 23:00 sularında, Batman şehir merkezinde başıboş bir yaban domuzu görüldüğü ihbarı üzerine kamu birimleri teyakkuza geçti. Batman Valiliği koordinesinde; Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinden oluşan ortak bir çalışma grubu kurularak ihbarın yapıldığı bölgelerde geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Vatandaşlara Saldırdı: 3 Kişi Yaralandı
Şehrin kalabalık bölgelerinde paniğe neden olan yaban domuzunun, 3 vatandaşı hafif şekilde yaraladığı öğrenildi. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalelerin ardından sağlık durumları normale dönen vatandaşlar taburcu edildi.
Güvenlik Amacıyla Etkisiz Hale Getirildi
Valilikten yapılan açıklamada, yaban hayvanının can ve mal güvenliğini doğrudan tehdit etmesi ve toplum sağlığına risk oluşturması nedeniyle müdahale edilerek etkisiz hale getirildiği belirtildi.
"Vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli tüm tedbirler kararlılıkla alınmaktadır."
Geçiş Güzergahlarında Nöbet Başladı
Olayın ardından benzer vakaların tekrarlanmaması için harekete geçildi. Batman Valiliği, yaban hayvanlarının şehre giriş yapabileceği muhtemel geçiş güzergahlarında gözlem ve kontrol faaliyetlerinin başlatıldığını duyurdu. İlgili kurumların bu bölgelerdeki mesaisinin aralıksız süreceği vurgulandı.



