Rektör Prof. Dr. İdris Demir, atölyede son üç yılda yaklaşık 5 bin parça üretim yapıldığını açıkladı.

Pratik Eğitimle Donanımlı Mezunlar

Giyim Teknolojisi Programı öğrencileri, atölye ortamında aldıkları uygulamalı eğitimlerle sektöre yönelik temel bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Eğitimler; kumaş türleri, dikiş teknikleri, kalıp hazırlama ve üretim süreçleri gibi kritik konuları kapsıyor. Öğrenciler, mezuniyet sonrası iş hayatına daha donanımlı bir şekilde hazırlanarak giyim ve tekstil alanında istihdama hazır hale geliyor.

Deprem Bölgesi ve Çocuklara Sevgi Eli

Giyim Üretim Atölyesi, mesleki eğitimin yanı sıra toplumsal duyarlılığı yüksek çalışmalara da imza atıyor. Atölye faaliyetleri kapsamında yürütülen sosyal sorumluluk projeleri şunlardır:

  • 6 Şubat Depremi Yardımı: Depremin ardından öğrenciler tarafından üretilen tekstil ürünleri, afet bölgelerinden Malatya’ya ulaştırıldı.
  • Çocuklara Hediyeler: Toplumsal duyarlılığı artırma hedefiyle hazırlanan tütü etek ve baskılı tişörtler, Batman ilindeki anaokulu, çocuk evleri sitesi ve ceza infaz kurumunda annelerinin yanında kalan çocuklara hediye edildi.

Rektör Demir: "5 Bin Parça Üretildi"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Giyim Üretim Atölyesi faaliyetlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 6 Şubat depremlerinin ardından üretim çalışmalarının hızlandırıldığını belirtti.

Rektör Demir, atölyenin başarı grafiğini şu sözlerle aktardı:

“Son üç yılda yaklaşık 150 öğrencinin eğitim aldığı atölyede yaklaşık 5 bin parça üretildi. Öğrencilerimiz dikiş ve tekstil sürecinin tüm aşamalarında uygulamalı eğitim alarak mezun olduklarında sektöre nitelikli eleman olarak katılıyorlar. Dezavantajlı grupların giyim ihtiyaçlarına da destek sağlıyoruz ve bu çalışmaları yürütmekten mutluluk duyuyoruz.”

Rektör Demir'in açıklamaları, atölyenin yalnızca mesleki eğitimde değil, aynı zamanda sosyal sorumlulukta da bölgeye önemli katkılar sunduğunu gözler önüne seriyor.

Batman Üniversitesi Atölyesi Toplumsal Yaraları Da Sarıyor (3)

Müftü Ahmet Durmuş'a Umre Dönüşü 'Hayırlı Olsun' Ziyareti
Müftü Ahmet Durmuş'a Umre Dönüşü 'Hayırlı Olsun' Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER BÜLTENİ