Balıkçılar Çarşısı’nın Sevimli Sürprizi
Av malzemeleri satan işyerinde yaşayan bu sevimli kedi, dükkânın adeta gizli ortağı haline gelmiş durumda. Müşteriler daha kapıdan girerken kediyle karşılaşıyor, bu da işyerine bambaşka bir sıcaklık katıyor.

Esnafın Stres İlacı
Av malzemeleri bayii sahibi Botan Şaşmaz, kedinin kendileri için adeta bir terapi kaynağı olduğunu söylüyor. Günlük iş yoğunluğu ve stres arasında, kedinin varlığıyla huzur bulduklarını belirten Şaşmaz, “Kediyle oynadığımızda sanki tüm sıkıntılarımız bir anda kayboluyor. Tırnaklarını kapatarak oyun oynuyor, kimseye zarar vermiyor. Gerçekten çevremizin neşe kaynağı oldu” ifadelerini kullandı.

“Adeta Konuşuyor”
Siyam kedisinin farklı tonlardaki miyavlamaları ve hırıltılarıyla adeta konuşuyor gibi davrandığını dile getiren Şaşmaz, bu özellik sayesinde kedinin esnaf arasında daha da özel bir yere sahip olduğunu belirtiyor. Çevre esnafı da her gün uğrayıp bu sevimli maskotla vakit geçiriyor. Kimi sadece sevip gidiyor, kimi de oyunlarına ortak oluyor. Esnaf için bir dost, müşteriler için hoş bir sürpriz olan bu kedi, Balıkçılar Çarşısı’nın en sevilen “sakinlerinden” biri olmayı başardı.

Çocukların da İlgi Odağı
Sadece esnaf değil, çevredeki çocuklar da Siyam kedisine büyük ilgi gösteriyor. Çarşıya aileleriyle gelen çocuklar, kediyi sevmek ve onunla oynamak için dükkânın önünde adeta sıraya giriyor. Kimi kediye mama getiriyor, kimi de oyun oynamak için vakit ayırıyor. Böylece sevimli maskot, sadece esnafın değil, mahallenin küçük sakinlerinin de gönlünde taht kurmuş durumda.




