Cadde boyunca hoş koku uygulaması başlatıldı
Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, şehir estetiğine katkı sağlamak ve vatandaşlara ferah bir ortam sunmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Çalışma kapsamında kentte çevreye hoş bir koku yayılması için belirli noktalarda lavanta ve gül suyu serpiştirilmeye başlandı.
Atatürk Bulvarı lavanta ve gül kokusuna büründü
Uygulamanın ilk adresi, Batman’ın en işlek güzergâhlarından biri olan Atatürk Bulvarı oldu. Belediye ekipleri, özel donanımlı araçlarla her gün saat 12.00’de iki tur halinde gerçekleştirdikleri çalışma sayesinde bulvar boyunca lavanta ve gül kokusu yayıyor.
Vatandaşlardan olumlu geri dönüşler
Caddeyi kullanan vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şehrin estetiğine ve temizliğine katkı sunan bu çalışmanın devam etmesini istedi. Uygulama, özellikle yaz aylarında kötü koku oluşumunun önüne geçmek ve kentte pozitif bir atmosfer oluşturmak açısından önem taşıyor.
Düzenli olarak sürdürülecek
Batman Belediyesi yetkilileri, uygulamanın vatandaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerde düzenli aralıklarla sürdürüleceğini belirtti. Lavanta ve gül suyunun, hem çevre temizliği hissi oluşturması hem de şehirde ferahlık sağlaması açısından olumlu etkiler yarattığı ifade edildi.





