1945 doğumlu olan Nazmi Şimşek, öğretmen okulundan mezun olduktan sonra meslek hayatına Batman’ın Sason ilçesine bağlı Gürgenli köyünde başladı.
Hem Öğretmen Hem Ağabey
Nazmi Şimşek, uzun yıllar Batman’ın farklı okullarında öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Aynı zamanda Bakan Mehmet Şimşek’in de ilkokul öğretmeni olan Nazmi Şimşek, 1988 yılında “Yılın Öğretmeni” seçildi ve ödülünü, öğrencisi olan dönemin Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi’nin elinden aldı.
Cenaze Yalova’da, Taziyeler Batman ve Ankara’da
Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ağabeyinin vefatını, “Aile büyüğümüz, değerli ağabeyim, baba yarım, ilkokul öğretmenim Nazmi Şimşek Hakk’ın rahmetine kavuştu.” sözleriyle duyurdu. Cenaze namazının bugün Yalova’da öğle vakti kılınacağını, salı günü Batman’da, çarşamba günü ise Ankara’da taziyelerin kabul edileceğini bildirdi.
Ramanlı’dan Taziye Mesajı
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, taziye mesajı yayımladı.
Ramanlı “Hemşehrimiz, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in ağabeyi Nazmi Şimşek’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Merhuma Allah’tan rahmet, mekânının cennet olmasını diliyor; başta Sayın Bakanımız olmak üzere, değerli Şimşek ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum.” Dedi.




