“Batman Daha Güvenli: Suç Oranlarında Dikkat Çeken Düşüş”
“Batman Daha Güvenli: Suç Oranlarında Dikkat Çeken Düşüş”
İçeriği Görüntüle

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Barış Arıduru, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Çınar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cafer Öze, kamu kurumlarının yöneticileri ve Yeşilay Batman Şubesi temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış bölümünde İl Sağlık Müdürlüğü personeli Psikolog Ömer Işık tarafından, uyuşturucu ile mücadele kapsamında kamu kurumlarınca yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, sahada elde edilen veriler ve gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Toplantıda bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülebilmesi için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Ekrem Canalp, bağımlılıkla mücadelede Batman’ın örnek bir şehir olması gerektiğini vurgulayarak, ilgili tüm kurumlara koordinasyon içerisinde kapsamlı bir mücadele yürütülmesi talimatını verdi. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ