Merkez, Göle ve Çıldır Dikkat! Ardahan'da 3 Günlük Planlı Kesinti Programı
Merkez, Göle ve Çıldır Dikkat! Ardahan'da 3 Günlük Planlı Kesinti Programı
İçeriği Görüntüle

Aras EDAŞ, Iğdır genelinde bakım, onarım ve yatırım çalışmaları kapsamında 7–9 Şubat 2026 tarihleri arasında planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Çalışmalar nedeniyle Karakoyunlu, Tuzluca, Iğdır Merkez ve Aralık ilçelerinde belirli saatlerde enerji verilemeyecek.

Karakoyunlu ilçesinde, yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle 7, 8 ve 9 Şubat tarihlerinde 08.30 ile 15.30 saatleri arasında kısmi kesintiler uygulanacak. Kesintilerden Ergenekon Mahallesi ile 7 Şubat’ta Bekirhanlı Köyü etkilenecek.

Tuzluca’da, yatırım ve bakım-onarım çalışmaları kapsamında 7–9 Şubat tarihleri arasında geniş kapsamlı kesintiler yapılacak. Göktaş, Eğrekdere, Üçkaya, Buruksu, Hadımlı, Sarıabdal, Kelekli, Çiçekli, Hasankent, Akdiz, Kumbulak, Elmalık, Güzeldere ve Karataş köyleri kesintiden etkilenecek. Ayrıca Güllüce, Mollakamer ve Abbasgöl çevresinde de enerji verilemeyecek.

Iğdır Merkez’de, bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 7 Şubat’ta Söğütlü ve 14 Kasım mahallelerinde, 8 Şubat’ta Cumhuriyet ve Konaklı mahallelerinde, 9 Şubat’ta ise Söğütlü Mahallesi’nde 09.00–17.00 saatleri arasında planlı kesintiler uygulanacak.

Aralık ilçesinde ise yatırım çalışmaları kapsamında 7, 8 ve 9 Şubat tarihlerinde 08.30 ile 17.30 saatleri arasında Hacıağa, Ramazankent ve Tazeköy köylerinde kısmi elektrik kesintileri yapılacak.

Aras EDAŞ yetkilileri, çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akışının kademeli olarak normale döneceğini bildirirken, vatandaşların kesinti saatlerine göre tedbir almaları çağrısında bulundu. Elektrik kesintisi sorgulama ve arıza bildirimleri için Alo 186 hattının kullanılabileceği hatırlatıldı.

Muhabir: Editör