Başkent Elektrik tarafından Ankara genelinde yapılacak planlı bakım ve yatırım çalışmaları nedeniyle birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacaktır. Kesintilerin büyük bölümü 28-30 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olup, süreler ve etkilenecek mahalleler aşağıda özetlenmiştir. Elektrik kesintileri doğal afetler, arızalar, planlı bakım ve aşırı talep gibi çeşitli nedenlerle yapılmaktadır. Kesinti sorgulama ve arıza bildirimleri için Ankara Enerjisa Alo 186 hattı kullanılabilir.
Altındağ ilçesinde 30 Kasım’da Doğantepe Mahallesi’nin bazı sokaklarında 09.00-17.00 saatleri arasında kesinti uygulanacaktır. Aynı gün Battalgazi, Başpınar, Doğantepe, Güneşevler, Önder, Ulubey ve Yıldıztepe mahallelerinin çok sayıda sokağı da kesintiden etkilenecektir. 28 Kasım’da Battalgazi ve Karapürçek mahallelerinde yine planlı çalışmalar yapılmıştır.
Ayaş ilçesinde 30 Kasım’da Tekke, Sinanlı Cuma ve Oltan mahallelerinin bazı sokaklarında, 29 Kasım’da ise Şeyhmuhittin Mahallesi’nde planlı kesintiler yapılacaktır.
Çamlıdere ilçesinde 30 Kasım’da Buğralar, Doğanlar, Pelitçik, Bayındır, Doğancı, Doymuş ve Yahşihan mahallelerinde gün boyu elektrik kesintisi olacaktır. 29 Kasım’da Yediören Mahallesi’nde de kesinti yapılmıştır.
Çankaya ilçesinde 28-30 Kasım tarihleri arasında İşçi Blokları, Çiğdem, Beytepe, Bayraktar, Murat, Umut gibi mahallelerin birçok sokağında planlı kesintiler uygulanmaktadır.
Elmadağ ilçesinde 30 Kasım’da Yeşildere Fatih Mahallesi’nde, 29 Kasım’da İsmetpaşa, Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde elektrik kesintisi yapılacaktır.
Etimesgut ilçesinde 28-30 Kasım arasında Altay, Şehitali ve Oğuzlar mahallelerinin bazı sokaklarında kesintiler uygulanmaktadır.
Evren ilçesinde 30 Kasım’da Esentepe, Modern, Şerafettin Yılmaz, Yeni, Altınbaşak, Cebirli, Çatalpınar, Demirayak, İnebeyli, Solakuşağı ve Yusufuşağı mahalleleriyle bazı yaylalar geniş kapsamlı bir kesintiden etkilenecektir.
Gölbaşı ilçesinde 28-30 Kasım’da Karşıyaka, Ahiboz, Akörençarşak ve Tulumtaş mahallelerinde farklı saatlerde planlı elektrik kesintileri yapılacaktır.
Güdül ilçesinde 30 Kasım’da Güzel Mahallesi’nde kesinti uygulanacaktır.
Haymana ilçesinde 30 Kasım’da Evliyafakı, Kavak, Soğulca, Yaprakbayırı ve Kerpiç mahallelerinde elektrik kesintisi olacaktır.
Kahramankazan ilçesinde 29 ve 30 Kasım’da Tekke ve Güvenç mahallelerinde planlı kesintiler yapılacaktır.
Kalecik ilçesinde 28-30 Kasım tarihleri arasında Eski Köy, Hasayaz, Yılanlı, Yeşilöz, Karalar ve Buğra mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanmaktadır.
Keçiören ilçesinde 28-30 Kasım’da Adnan Menderes, Köşk, Aktepe, Basınevleri ve Karargahtepe mahallelerinin çeşitli sokaklarında kesintiler sürmektedir.
Kızılcahamam ilçesinde 29 ve 30 Kasım’da Çeltikçi Mahallesi’nde farklı sokaklar planlı kesintiden etkilenecektir.
Mamak ilçesinde 29 ve 30 Kasım’da General Zeki Doğan ve Kusunlar mahallelerinde kesinti yapılacaktır.
Nallıhan ilçesinde 30 Kasım’da Ozan Mahallesi’nde elektrik kesintisi olacaktır.
Polatlı ilçesinde 28-30 Kasım tarihleri boyunca Avdanlı, Hacı Muslu, Ilıca, İmler, Karabenli, Ördekgölü, Sabanca, Toydemir, Avşar, Karaahmet, Güreş, Hıdırşeyh ve Karapınar mahallelerinde geniş kapsamlı planlı kesintiler yapılmaktadır.
Şereflikoçhisar ilçesinde 30 Kasım’da Şekerköy Mahallesi’nde kesinti uygulanacaktır.
Sincan ilçesinde 29 ve 30 Kasım’da İncirlik ve Ertuğrulgazi mahallelerinde elektrik kesintisi yapılacaktır.
Yenimahalle ilçesinde 28-30 Kasım tarihleri arasında Memlik, Uğur Mumcu, Ostim, Turgut Özal ve Demetlale mahallelerinde farklı saatlerde planlı kesintiler uygulanacaktır.
Bala ilçesinde 30 Kasım’da Afşar, Belçarşak, Derekışla, Gülbağı, Hanburun, Sofular, Yaylalıözü ve Yeniyapançarşak mahallelerinde elektrik kesintileri olacaktır.




