Ziyaret ve sonrasındaki toplantıda, iki önemli caminin restorasyonunun 2026 yılı yatırım programına alınması konusunda ön mutabakata varıldı.

Tarihi Mirasa İnceleme Ziyareti

Genel Müdür Sinan Aksu, genel müdür yardımcıları ve genel müdürlük bürokrasisinden oluşan heyetle ilk olarak Kozluk ilçesine odaklandı. Heyet, ilçenin kültürel mirası açısından büyük önem taşıyan yapıları titizlikle inceledi.

  • Hıdır Bey Camii: Hamam mahallesinde bulunan ve yapımı 1485 yılına dayanan bu tarihi cami, heyetin ilk durağı oldu.
  • İbrahim Bey Camii: Kale mahallesinde yer alan ve 1705 yılında inşa edilen cami de heyet tarafından detaylıca incelenerek mevcut durumları tespit edildi.

Restorasyon İçin Ön Mutabakat Sağlandı

Batman'da Çöp Konteyner Sayısı 5.800'e Ulaştı
Batman'da Çöp Konteyner Sayısı 5.800'e Ulaştı
İçeriği Görüntüle

Cami incelemelerinin ardından Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve beraberindeki heyet, Vali Ekrem Canalp'i makamında ziyaret ederek bir araya geldi. Ziyaretin ardından Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen değerlendirme toplantısında, tarihi camilerin geleceği için önemli bir karar alındı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, inceleme yapılan Hıdır Bey Camii ve İbrahim Bey Camii'nin restorasyon çalışmalarının Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2026 yılı yatırım programına alınması yönünde ön mutabakata varıldığı bildirildi.

Vali Ekrem Canalp, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genel Müdür Sinan Aksu ve heyetine gösterdikleri ilgi ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toplantıda ayrıca Kozluk Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı da hazır bulundu.

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu'dan Vali Ekrem Canalp'e Ziyaret (1)

Kaynak: HABER BÜLTENİ