Suyun vücutta birçok işlev yaptığını kaydeden Korkmaz, her insanın vücut yapısına göre içmesi gereken su miktarı olduğunu ifade etti.

Aç iken su içmenin faydasına değinen Korkmaz, "Aç karnına içtiğimiz bir, iki bardak su gece boyunca vücudumuzda depolanan toksinlerin idrar yoluyla rahatça vücuttan atılmasını sağlar. Ve böbreklerimizin daha etkili çalışmasına yardımcı olur." dedi.

"Besinlerin sindirimini sağlar"

Sağlık Müdürü Solmaz'dan Gercüş Hastanesi’ne Ziyaret Sağlık Müdürü Solmaz'dan Gercüş Hastanesi’ne Ziyaret

Suyun insan vücudundaki etkilerinden bahseden Korkmaz, "Suyun vücudumuzdaki işlevleri, besinlerin sindirimini sağlar. Termoregülasyon yani vücut sıcaklığımızın artmasıyla birlikte terleme yoluyla vücuttan ısı kaybı oluşması ve buna bağlı olarak vücut sıcaklığının korunmasını sağlar. Cilt güzelliğini sağlar. Metabolizma sonucu oluşan atık ürünlerin taşınmasını ve atılmasını sağlar." ifadelerini kullandı.

"Soğuk havalarda su içmemezlik yapmayın"

Şeker hastalarının günlük tüketmesi gereken su miktarına dikkat etmesi tavsiyesinde bulunan Korkmaz, "Diyabet (Şeker hastası) bireyler için yüksek kan şekeri seviyelerine neden olabilir. Bu durum da aşırı susama hissine yol açabilir. Sebebi ise fazla glikozu idrar ile atma çabasıyla ilişkilendirilir. Diyabetli bireyler için bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılmasını arttırdığı için hipergliseminin önlenmesini sağlar. Dolayısı ile diyabet hastaları, yüksek kan şekerlerini düşürmek için günlük minimum iki buçuk litre su tüketmeye dikkat etmelidir. Soğuk havalarda su içme isteği azalıyor olsa da ihtiyacınız olan su miktarının düzenli olarak tüketilmesi oldukça önemlidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: İLKHA