Adıyaman’da 25–27 Aralık Tarihlerinde Planlı Elektrik Kesintileri
Adıyaman’da 25–27 Aralık Tarihlerinde Planlı Elektrik Kesintileri
İçeriği Görüntüle

Eğitime tekrar başlayan sürücü kursları, yayımlanan genelge kapsamında başta sosyal mesafe kuralı olmak üzere hijyen, temizlik, dezenfektan, maske ve eldiven gibi tedbirler kapsamında eğitim verecek.

Bu kapsamda Batman’da hizmet vermeye başlayan sürücü kursu işletmecileri, belirlen her türlü tedbiri aldıklarını ve sosyal mesafe kuralları içerisinde eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Sınıflarda sıra ve masa aralarında sosyal mesafe kuralı olan 1,5 metreye dikkat etiklerini belirten kurs işletmecileri, kurs dairesi içerisinde sürekli hijyen ve temizlik işlerini yürüttüklerini vurguladı.

Direksiyon eğitimine başlamadan önce kursiyerlerin ateş kontrolü başta olmak üzere maske ve eldiven gibi tedbirlerin kontrolünü de yaptıklarını belirten sürücü kursu işletmecileri, daha önce dezenfekte edilen araç içerisinde uzman öğreticiler ile eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

“SÜRÜCÜ KURSLARI OLARAK COVİD-19 SALGININA KARŞI BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALMIŞ DURUMDAYIZ”

Normalleşme süreci kapsamında hafta başında iş başında yaptıklarını belirten Sürücü Kursu İşletmecisi Muhammet Kanat, “Covid-19 salgını bütün camiayı etkilediği gibi bizim sektörü de etkiledi. Normalleşme süreci ile hafta başı iş yaptık. Tabi bu süreçte kontenjanlarımız yarı yarıya düştü. Bu durum bizleri çok olumsuz etkiledi. Fakat şu an ilimizde fiyat birliği var. İnşallah bu birlik bozulmaz.” dedi.

“SINIFLARIMIZDA SOSYAL MESAFE KURALI OLAN 1,5 METREYİ UYGULUYORUZ”

Sürücü kursu olarak genelgede belirtilen bütün tedbirleri aldıklarını belirten Kanat, “Sürücü kursları olarak Covid-19 salgınına karşı bütün önlemleri almış durumdayız. Maskelerimizi ve eldivenlerimizi temin ettik. Sınıflarımızda sosyal mesafe kuralı gereği masa ve sıralar arası en az 1,5 metre mesafe koyduk. Ayrıca da her yerde dezenfektan işlemlerimizi yapıyoruz. Yine sosyal mesafe ortamını oluşturarak kursiyerlerimize uzman öğretmenlerimizle eğitim veriyoruz. Direksiyon eğitiminde de araca sadece usta öğretici ve kursiyeri alıp eğitimimizi gerçekleştiriyoruz. Bu eğitimi yaparken de aracın içini streç film ile koruyup komple dezenfektandan geçiriyoruz. Birde gelen öğrencilerimizin başta ateş olmak üzere maske ve eldiven gibi kontrolleri sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sektör olarak maddi ve manevi anlamda olumsuz etkilendiklerini söyleyen Kanat, “Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, herkesi etkilediği gibi bizleri de maddi ve manevi olarak etkiledi. Bizim sektörde alınan önlemler sağlığımız için çok önemli olduğundan süreç ne kadar devam etse de şikâyetçi değiliz ve destekleriz. Ancak maddi olarak yaşayacağımız sıkıntımız için devletimizden bizlere destek sağlamasını isteriz. Manevi olarak da yanımızda olmasını arzuluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“AÇILDIĞIMIZ TARİHTEN İTİBAREN BİRTAKIM ÖNLEMLERİ ALARAK İŞ BAŞI YAPTIK”

Sosyal mesafe kuralı başta olmak üzere hijyen ve temizlik noktasında birçok tedbir aldıklarını belirten Kanat, “15 Mart’tan bu yana kapalıydık. Sürücü kursları, iş makinası kursları ve özel öğretim kursları gibi yerler, Covid-19 salgınından dolayı ders dönem ve kayıt işlemleri tamamen durdurulmuştu. 1 Haziran itibari ile yeniden halkımıza hizmet vermeye başladık. Tabi açıldığımız tarihten itibaren birtakım önlemleri alarak iş başı yaptık. Yayımlanan genelge kapsamında sosyal mesafe kuralları, hijyen ve dezenfektan gibi birçok tedbirler alarak başladık. Bunun mutluluğunu ve huzurunu hep beraber yaşıyoruz. Neticede sağlık her şeyden önce geliyor. Bizler de aldığımız önlemler ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık.” dedi.

“UYGULAMA EĞİTİMLERİNDE KURSİYERLERİMİZİN ATEŞ, MASKE VE ELDİVEN KONTROLÜ YAPILIYOR”

Teorik ve uygulamalı eğitimlerde birçok tedbir alarak hizmet etmeye başladıklarını belirten Kanat, “Teorik derslerimizi gerçekleştirirken sınıflarımızı tüm kursiyerlerimiz arasında sosyal mesafe kuralı olan 1,5 metre olacak şekilde düzenleyip yapıyoruz. Genelge kapsamında kursiyer sayılarımızı azaltıp eğitim vermeye başladık. Uygulama eğitimlerinde ise kursiyerlerimizin ateş ölçümü yapılıyor. Daha sonra maske, eldiven ve dezenfektan işlemlerini yerine getiriyoruz. Bu tedbirleri aldıktan sonra eğitimimize başlıyoruz.” diye belirtti. AHMET KÖLGE

Muhabir: Editör