Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve İl Müftülüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan bu anlamlı buluşma, 25 Aralık Perşembe günü vatandaşları bir araya getirecek. Programın merkezi ise Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü içerisinde yer alan Üniversite Camii olacak.
İl Müftüsü Ahmet Durmuş Gönüllere Hitap Edecek
Üniversite Camii’nde gerçekleştirilecek olan özel program, Yatsı namazını müteakip başlayacak. Program kapsamında Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, günün anlam ve önemine binaen bir sohbet gerçekleştirecek. Manevi atmosferin üst seviyede yaşanacağı bu gecede, Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve dualarla Regaip Kandili'nin huzuru paylaşılacak.
TRT Kurdî Ekranlarından Canlı Yayın
Batman’daki bu manevi buluşma, sadece camideki cemaatle sınırlı kalmayacak. Program, 20.00 ile 22.00 saatleri arasında TRT Kurdî ekranlarından "Canlı Yayın" ile tüm dünyaya ulaştırılacak. Bu sayede camiye gidemeyen vatandaşlar da ekranları başından bu özel gecenin feyzinden ortaklaşa yararlanma imkanı bulacak.
Vatandaşlar İçin Ücretsiz Servis İmkanı
Batman Belediyesi ve ilgili kurumlar, vatandaşların Batı Raman Kampüsü’ndeki programa katılımını kolaylaştırmak amacıyla şehrin birçok noktasından ücretsiz servis kaldıracak. Belirlenen hareket noktaları arasında; Mehmet Emin Terece Camii, Kudret Camii, Hüsnü Genç Camii, Hacı Vahdettin Terece Camii, Şevket Başak Camii, Yıldız Camii, Hz. Halit Camii ve Karşıyaka Yeni Camii yer alıyor. Servisler, kandil programına katılmak isteyen tüm Batmanlılara hizmet verecek.




