10 Ağustosta merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bölgede başlayan deprem fırtınası bir türlü durulmuyor. Kandilli Rasathanesi’nin internet sitesinde yer alan güncel deprem haritasında son 12 saatte onlarca depremin yaşandığı görülürken, bölge halkı hala diken üstünde.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, 10 Ağustos'ta yaşanan 6.1 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından adeta bir deprem fırtınasının merkezi haline geldi. Ana sarsıntının üzerinden haftalar geçmesine rağmen, bölgedeki artçı depremlerin sıklığı ve büyüklüğü, bölge halkının endişesini her geçen gün artırıyor. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün resmi internet sitesinde yayınladığı güncel deprem haritası, bölgedeki sismik hareketliliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Sadece son 12 saat içinde onlarca sarsıntının kaydedilmesi, bilim insanlarının da yakın takibini sürdürmesine neden oluyor.
Bölge Halkı Tedirgin
Sındırgı ve çevresindeki mahallelerde yaşayan vatandaşlar, sarsıntıların neredeyse aralıksız devam etmesi nedeniyle evlerine girmeye çekiniyor. Birçok kişi, geceyi dışarıda, çadır veya araçlarında geçiriyor. Özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar, sürekli sallanan zemin nedeniyle büyük korku yaşıyor. Bölge sakinleri, yetkililerden deprem fırtınasının nedenleri ve olası riskler hakkında daha detaylı bilgi talep ediyor. "İlk depremin şokunu henüz atlatamamışken, her an yeniden sallanacakmışız hissiyle yaşıyoruz. Evimize girmeye korkuyoruz" diyen bir vatandaş, bölgedeki psikolojik baskıyı net bir şekilde dile getiriyor.
Uzmanlardan Uyarılar
Deprem bilimcileri, ana depremin ardından artçı sarsıntıların olmasının normal bir durum olduğunu belirtse de, Sındırgı'daki deprem fırtınasının süresinin ve sıklığının olağan dışı olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, fay hattındaki gerilimin boşalmaya devam ettiğini ve daha küçük ölçekli de olsa sarsıntıların bir süre daha devam edebileceğini ifade ediyor. Yetkililer, vatandaşları hasarlı binalardan uzak durmaları, acil durum çantalarını hazır tutmaları ve resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları takip etmeleri konusunda bir kez daha uyarıyor. Bölgedeki sismik aktivitenin yakından izlendiği ve olası yeni gelişmelerin anında kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor.





