HÜDA PAR'dan çocuklu veya gebe kadın hükümlülere yönelik kanun teklifi
HÜDA PAR'dan çocuklu veya gebe kadın hükümlülere yönelik kanun teklifi
İçeriği Görüntüle

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan’ın rahmet, mağfiret ve bereket ayı olduğunu belirten Fırat, bu mübarek zaman diliminin manevi arınma ve toplumsal huzur açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Fırat’tan Ramazan Mesajı (2)

“Ramazan Bir Diriliş ve Arınma Ayıdır”

Ramazan ayının yalnızca oruç ibadetinden ibaret olmadığını vurgulayan Fırat, Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlanmasının Ramazan’a ayrı bir anlam kattığını söyledi.

Fırat, “Ramazan ayı Müslümanlar için rahmetin, mağfiretin ve bereketin sağanak sağanak yeryüzüne indiği müstesna bir zaman dilimidir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlanmış olması, Ramazan’ı sadece bir oruç ayı değil; aynı zamanda bir diriliş, tövbe ve arınma ayı yapmaktadır” dedi.

“Paylaşma ve Kardeşlik Güç Kazanıyor”

Ramazan’ın sabır, paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Fırat, oruç ibadetinin nefsi terbiye ettiğini, yardımlaşma duygularını ise pekiştirdiğini ifade etti.

“Açın halinden anlamak, gönüller yapmak ve paylaşmak Ramazan ayının en temel kazanımlarındandır” diyen Fırat, bu mübarek ayın bireysel arınmanın yanında toplumsal huzurun da anahtarı olduğunu dile getirdi.

“Mazlumlara Yardım Eli Uzatmalıyız”

Başta Gazze olmak üzere zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren insanlara dikkat çeken Fırat, ihtiyaç sahiplerine destek olunması gerektiğini belirtti.

Fırat, “Açlık ve sefaletin pençesinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimize yardım elini uzatarak dertlerine ortak olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi olarak Ramazan ayının milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ettiklerini belirten Fırat, mesajını saygı dilekleriyle tamamladı.

Muhabir: HABER MERKEZİ