Teknoloji ve bilim etkinliklerini inceledi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’ya katıldı.

“Yağlık Ayçiçeği Tarla Günü” Etkinliği Yapıldı
“Yağlık Ayçiçeği Tarla Günü” Etkinliği Yapıldı
İçeriği Görüntüle

GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını gezen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, teknoloji ve bilim alanında hazırlanan etkinlikleri, sergileri ve farklı deneyim alanlarını takip etti.

Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık festivali TEKNOFEST, bu yıl “TEKNOFEST Güneydoğu” organizasyonuyla Şanlıurfa’da teknoloji meraklılarını bir araya getiriyor. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçekleştirilen festival kapsamında teknoloji yarışmaları, bilim atölyeleri, sergiler ve çeşitli uygulamalı etkinlikler düzenleniyor.

14 kategoride teknoloji yarışmaları

Festivalde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının finalleri gerçekleştirilirken, ziyaretçiler ileri teknoloji simülasyonlarını ve bilim atölyelerini de inceleme fırsatı buluyor.

TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında ayrıca SOLOTÜRK, Türk Yıldızları ve savaş uçaklarının gösteri uçuşları gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa’da teknoloji, bilim ve havacılık alanında çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan TEKNOFEST Güneydoğu, 4 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ