“Sözün İzinde” Programında Anlamlı Buluşma
Rektör Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mekke Uluslararası Türk Okulu’nda öğrenim gören Türk öğrencilerle buluştu. Programa, Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mahmut Tahir Nalbantçılar, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“Sözün İzinde” programı kapsamında gerçekleşen etkinlikte Prof. Dr. Demir, öğrencilerle eğitim süreçleri, gelecek hedefleri ve uluslararası akademik deneyimler üzerine görüşlerini paylaştı.

Motivasyon ve Disiplin Vurgusu
Konuşmasında motivasyon, disiplinli çalışma ve planlı öğrenmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Demir, düzenli ve sistemli çalışmanın kalıcı başarıyı beraberinde getirdiğini ifade etti. Öğrencilere azim ve inançla hedeflerine yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.
Bilgi eksikliklerinin farkında olmanın ve öğrenmeyi sürekli güncellemenin önemine değinen Demir, gençlerin düşünme becerilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

“Değerlerle Güçlenen Nesiller”
Eğitsel, sosyal ve mesleki becerilerin okul yıllarında kazanılabileceğini belirten Prof. Dr. Demir, yalnızca bilgi ve becerinin yeterli olmadığını, ahlaki değerlere sahip bireyler olmanın da büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Program sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demir, bilimin hayatın her alanındaki rolüne dikkat çekti.

Teşekkür ve Hatıra Fotoğrafı
Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mahmut Tahir Nalbantçılar, programa katkılarından dolayı Prof. Dr. Demir’e teşekkür ederek, Batman Üniversitesinde yürütülen çalışmalarda başarı dileklerini iletti.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.



