Dünya Hastanesi’nde fizyoterapi tedavisi gören çocuk hastalar ve aileleri hastane tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Çocuklar ve aileleri kahvaltıdan sonra at çiftliğinde atlarla keyifli vakit geçirdi.

Diyarbakır Bismil’de Planlı Elektrik Kesintisi: 16 Haziran’da Birçok Köy Etkilenecek
Diyarbakır Bismil’de Planlı Elektrik Kesintisi: 16 Haziran’da Birçok Köy Etkilenecek
İçeriği Görüntüle

Moral etkinliğine, Dünya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Osman GÜN, Fizyoterapist Selvanur YAVUZ, Fizyoterapist Bünyamin ÖZLÜK ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ekibi, Dış İşler Koordinatörü Faysal OK ile Halkla İlişkiler Müdürü Hanife Sedef IŞIK katıldı. Atlarla birlikte keyifli bir gün geçiren miniklerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

ATA BİNMENİN FİZİK TEDAVİ’DEKİ ÖNEMİ

Hippoterapi (at binme tedavisi), at üstünde yapılan egzersizlerle beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan bir tedavi türü. Hippoterapi de atın hareketleri bir tedavi stratejisi olarak kullanılıyor. Atın terapide kullanılmasının önemli bir sebebi, atın ritmik hareketlerinin insan hareketlerine çok yakın olması. EKREM GÜLŞEN

Muhabir: Editör Gümüş