Tokat'ta gerçekleştirilen Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda, Siyabent Doğan Türkiye ikincisi olurken, Miray Doğan ise Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Şampiyonada Bir İlk ve Batmanlı Gençlerin Başarısı

Boks İl Temsilcisi Hüseyin Yıldız, 63 ilden toplam 580 sporcunun katıldığı şampiyonanın Türk boks tarihinde bir ilke sahne olduğunu belirtti. Yıldız, daha önce yalnızca erkekler kategorisinde düzenlenen alt minikler şampiyonasına bu yıl ilk kez kadın sporcuların da katıldığını ifade etti. Batmanlı genç sporcuların bu tarihi şampiyonadaki başarıları, antrenörleri Hüseyin Yıldız, Milli Takım Antrenörü İbrahim Halil Güzel ve Mustafa Okuyucu tarafından takdirle karşılandı. Sporcular, gelecekte Avrupa dereceleri elde etme hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Boks Dereceleri̇ 2

Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü
Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü
İçeriği Görüntüle

Boks Sporunun Gençlere Katkıları

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, boks sporunun Batman'da gençler için sadece fiziksel bir aktivite olmanın ötesine geçtiğini dile getirdi. Özperk, bu sporun gençlerin sosyalleşme, özgüven kazanma ve disiplin geliştirme aracı haline geldiğini vurguladı. Özellikle genç nüfusun yoğun olduğu Batman'da boksun, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada bir yönlendirme aracı olduğu belirtildi.

Boks Dereceleri̇ 1

Batman'da Boks Sporunun Geleceği

İl Müdürü Özperk, boks sporunun gençler arasında öz disiplin, özgüven ve sorumluluk bilincini geliştirdiğini ifade etti. Ayrıca, kadın boksörlerin sayısındaki artışın, spordaki toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Özperk, Batman'da boks sporunun altyapısı gelişen, sosyal yönü güçlü ve başarı potansiyeli yüksek bir spor dalı haline geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ