Korona virüsten dolayı uzun bir süredir mevlit etkinliği düzenleyemeyen Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu sene Mevlid-i Nebi programını 30 Nisan Pazar günü Diyarbakır’da düzenliyor. Çevre illerinde yoğun katılım gösterdiği programa Batmanlı vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Kahramanmaraş’ta 25–27 Aralık Tarihlerinde Planlı Elektrik Kesintileri
Kahramanmaraş’ta 25–27 Aralık Tarihlerinde Planlı Elektrik Kesintileri
İçeriği Görüntüle

30 Nisan’da Diyarbakır’da düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi programına katılmak isteyen vatandaşlar duygu ve düşüncelerini gazetemizle paylaştı.

“ADINI SÖYLERKEN DAHİ BİR HEYECAN BASTIRDI”

Mevlid-i Nebi programının ismini dahi söylerken duygulanan İshak Aksoy, “Diyarbakır’da bu pazar günü yapılacak Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum etkinliğine tüm Batman halkını, binlerce, on binlercesini davet ediyoruz. İnşallah güzel bir program olacak. Ben Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum etkinliğinin adını söylerken dahi bir heyecan bastırdı. Kaç yıl geçti, dört beş yıldır bu anı bekliyorduk. Pandemiden dolayı habire ertelenip durdu. İnşallah çok güzel geçecek. Duygularla kelimelerle ifade edilmez bunlar. Peygamber aşkından heyecan bastı.” dedi.

“ÖZLEDİĞİMİZ TABLOYU TEKRAR YAŞAYACAĞIZ”

Uzun bir süre bu hasreti çektiklerini belirten Kerem Ala, “Pandemiden dolayı baya Mevlid-i Nebi programı yapılamadı. İnşallah ayın 30’unda Diyarbakır’da Mevlid-i Nebi programı yapılacak, doğum günü kutlanacak. Batmanlılar olarak on binlerce Mevlid-i Nebi etkinliğine gideceğiz. Özlediğimiz tabloyu tekrar yaşayacağız. Buradan bütün Batmanlı kardeşlerimize hemşerilerimize Mevlid-i Nebi programına katılmaları için çağrıda bulunuyoruz. Allah u Teala bu etkinliği yapanlardan razı olsun.” Dedi. EKREM GÜLŞEN

Muhabir: Editör