Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu
Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'Geride bıraktığımız 2 yıl boyunca da Hakemin hatalı iradesi ve kararıyla kamu görevlilerimize yapılan maaş/ücret artışları 2 ya da 3 ay içerisinde erimiş ve enflasyona yenilmişti.' ifadelerini kullandı.

Alım gücü kaybı sürüyor

Yalçın, önümüzdeki 3 ay boyunca açıklanan enflasyon rakamları üzerinden kamu görevlilerinin alım gücünün reel olarak erimeye devam edeceğine dikkat çekerek 'Açıklanan enflasyon oranlarıyla bireylerin/hane halkının genel tüketimini kapsayan zorunlu harcama sepeti enflasyonu arasındaki büyük farklılık unutulmamalıdır.' dedi.

Sorumluluk Hakem Kurulu ve Maliye Bakanlığı'nda

Kamu görevlilerinin yaşadığı kaybın, tutmayan enflasyon hedefi ve adil olmayan maaş/ücret artışı nedeniyle oluştuğunu ifade eden Yalçın 'Burada öncelikli hata ve bilinçli kusur Maliye Bakanlığı ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nundur.' şeklinde konuştu.

Küresel gelişmeler ve enerji fiyatları

Yalçın, bölgede devam eden savaş ve küresel belirsizliklerin özellikle akaryakıt ve ulaştırma maliyetlerinde artışlara yol açtığını belirterek, 'İğneden ipliğe bütün ürünlerin fiyatlarına yansımaktadır. TÜİK piyasada yaşanan dalgalanmayı görmeli, enflasyon gerçekliği tartışmalarına zemin hazırlamamalıdır.' dedi.

Beklenen seyyanen zam

Taleplerini ileten Yalçın 'Hakem'in hatasının görülmesi, memur ve emeklisine Temmuz ayı beklenmeden acilen seyyanen zam yapılmasıdır.' dedi.

Kaynak: İLKHA