Kuyumcu Mehmet Yıldırımoğlu, altın fiyatlarındaki yükseliş hakkında açıklamada bulundu. Altındaki yükselişin normal olduğunu ve bu yükselişin olacağının tahmin ettiklerini belirten Yıldırımoğlu, bu yükselişin Coronavirus ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

“12. Yargı Paketi” Gündemde: İnfaz Düzenlemesi Tartışmaları Sosyal Medyada Büyüyor
“12. Yargı Paketi” Gündemde: İnfaz Düzenlemesi Tartışmaları Sosyal Medyada Büyüyor
İçeriği Görüntüle

Yıldırımoğlu, “Altının gram fiyatının ilk 6 ay 350 TL civarında, ikinci 6 ayda ise 400 TL’yi aşabileceğini söylemiştik. Coronavirus’ün altın fiyatlarına fazla bir etkisi olmadı. Çünkü baştan beri altının yükseleceği belliydi. Bu durum dünya çapında görülen bir etkidir. Dünya ekonomisinde altın rezervi üzerine para basılır. Kâğıdın bir değeri yoktur. Dünyanın değeri altındır. Ne kadar altın rezerviniz varsa ona göre para basarsınız. Yani tabir yerindeyse ambarınızda tahıl varsa kışı kolay atlatırsınız.” dedi.

“GÜVENDİĞİNİZ KUYUMCUDAN ALTIN ALIŞVERİŞLERİNİZİ YAPIN”

Altındaki yükselmeye ile birlikte piyasaya sürülen sahte altınlar konusunda dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Yıldırımoğlu, şunu söyledi: “Sahtekârlar kendilerini çok iyi yetiştiriyorlar. Profesyonel olmuşlar artık. İnsanların bir zafiyetini bulup oradan yararlanıyorlar. Altın yatırımcılarına tavsiyem güvendiğiniz bir kuyumcudan altın alışverişinizi yapın ve bir kartın arkasına aldığınız altın miktarını yazdırmanız sizin için yeterli olur ve olası mağduriyetlerin de önüne geçmiş olursunuz. Ben 54 yıldır kuyumculuk yapıyorum. 1978 yılından beri vergi mükellefiyim. Bu kadar zamandır kuyumcu olmama rağmen ben bile bazen aldanma durumuna girebiliyorum. Çünkü bu kalpazanlar kendilerini o kadar iyi geliştirmişler ki biz bile aldanıyoruz. Bilmeyen bir insan bu sahtekârlara karşı hiçbir şey yapamaz. O yüzden size tavsiyem devamlı olarak alışveriş yaptığınız bir kuyumcu varsa oradan alışverişinizi yapın. Altın alış ve veriş işlemlerinizi de oradan yapın.”

Kaynak: (İLKHA)