Bakım Çalışmaları Nedeniyle Kesinti
Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, 3. seviye bakım çalışmaları çerçevesinde Derik Dağıtım Merkezi'nden (DM) F13 girişinin kesileceği duyuruldu. Bu kapsamda Mazıdağı ilçesine bağlı Alankuş Mezrası ile Gümüşpınar Köyü'nde alçak gerilim (AG) köy kırsal çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu nedenle, Aşağımezra, Gümüşpınar, Taşıt, Zeytinpınar, Kale, Pınarcık, Alagöz, Yukarımezra, Çukursu, Hisaraltı ve Bağarası mahallelerinde 14 Mart 2025 günü sabah 08.30 ile akşam 18.00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacak. Çalışmalara ilişkin detayların E-Protokol ID: 10045785 numarasıyla takip edilebileceği belirtildi.
Hat Altına Direk Dikimi Nedeniyle Kesinti
Öte yandan, yine Derik ilçesinde Akçay, Adak, Bayırköy ve Issız mahallelerinde hat altına direk dikimi çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi uygulanacak. 14 Mart 2025 tarihinde saat 09.00 ile 17.00 arasında sürecek olan bu kesinti, Yıldız Kök'ten Bayır çıkışı hattının kesilmesini gerektirecek. Bu çalışmaların ise E-Protokol ID: 10045974 numarası ile takip edilebileceği açıklandı.
Vatandaşlardan Önlem Almaları İstendi
Dicle Elektrik yetkilileri, kesinti yaşanacak bölgelerdeki vatandaşların önlem almaları gerektiğini belirtti. Elektrik kesintisinden olumsuz etkilenmemek için gerekli tedbirlerin alınması önerilirken, özellikle elektrikli cihazların korunması için dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.