0

Başlık biliyorum bir şeyleri sizlere hatırlatıyordur.

 

Yaklaşık 11 yıl önce BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın Bodrum’da tatil yaparken bir kadınla uygunsuz bir şekilde çekilen şortlu fotoğrafının ulusal bir gazetede yer alması Batman’da günün konusu olmuştu.

 

Sonrasında ise Yıldız’ın bu durumunu yerel bir gazete ilginç bir manşetle haberi okuyucularına duyurmuştu.

 

Gazetenin manşetinde Kürtçe “Bengi ev çi hale” (Bengi bu ne hal) başlığı günlerce halkın gündeminde kalmış ve o görüntüler sonrası Bengi Yıldız siyaset arenasından kaybolup gitmişti.

 

Gelelim asıl mevzubahsimize;

 

Batman’a davet edilen ve önümüzdeki günlerde kimi kutlamalar sebebiyle konser vermesi düşünülen Hande Yener’in +18 tanıtım videosu vatandaşların tepkilerini beraberinde getirdi.

 

Henüz mübarek ramazan ayının manevi iklimi üzerimizdeyken ve o manevi atmosferden yeni ayrılmışken, Batman Belediyesi Petrolspor’un şampiyonluğunu ve Batman’ın kuruluş yıldönümünü müstehcen sayılacak bir konserle kutlamaya hazırlanıyor.

 

Belediyenin bunu bahane ederek 08 Mayıs gününde – ki Batman 16 Mayıs 1990 yılında il olmuştu - açık-saçık, değişik kıyafet ve imaj sahibi Hande Yener isimli bir pop şarkıcısını Batman’a getirecek olması hayra yorumlanmayıp “Ev Çı Hale…” sözlerini hatırlattı.

 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

 

En üst merciden “dindar nesil” nutukları sarf edilirken neslin bozulmasına gösterilen gayret ve çaba da neyin nesi?  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her bir cümlesini emir telakki edip yerine getirmeye çalışan kurum amirleri;  “Dindar Nesil Yetiştirin” söylemlerini böyle mi algılıyorsunuz?

 

Bu nasıl dindar nesil yetiştirme anlayışı?

 

Manevi yozlaşmanın her geçen gün arttığı günümüzde bu tür organizasyonların maddi ve manevi tahribatlarını düşünmek ve değerlendirmek lazım. 

 

Bu organizasyonun fikir babası her kimse halkın manevi değerlerinden uzaklaşması ve sapması için bilinçli bir gayret içinde olduğunu söyleyebiliriz.

 

Bu organizasyonun Batman halkına ve gençliğine maddi ve manevi tahribattan başka bir getirisi olmayacaktır.

 

İş, aş ve eş bekleyen binlerce gencimize imkânlar oluşturulması bu tür konserlerin yapılmasından katbekat daha hayırlıdır.

 

İlgili ve yetkililere seslenmek istiyorum. Gelin bu tür organizasyonlarla gençliğimizi ifsat etmeyin.

 

Gençlerimizin bozularak maneviyatlarından uzaklaşmalarına öncülük etmeyin.

 

Petrolsporun başarısını ve Batman ilimizin il oluşunu kutlayalım, kutlamasını yapalım. Ancak maddi ve manevi tahribatlarla değil.

 

İfsat edici kutlamaların aksine, halkımıza ve yaşantımıza yakışır bir kutlamayla kutlayalım.

 

Böylesi hem dünyamız hem de ahiretimiz için daha hayırlı olacaktır.

 

Kalın sağlıcakla…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *