Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kitap Kurtları Yarışması, 27 sınav merkezinde gerçekleştirildi. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada toplam 4.400 öğrenci kıyasıya mücadele etti. Yarışmada iki ayrı kitapçık halinde 60 soru yöneltildi ve öğrenciler bilgilerini en iyi şekilde ortaya koymaya çalıştı.

Kitap Kurtları Yarıştı (1)

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Birinci olan öğrenciye Balkan Turu veya Umre ziyareti (ailesinden iki kişiyle birlikte), ikinciye bilgisayar, üçüncüye elektrikli scooter hediye edilecek. Ayrıca, başarılı olan diğer öğrencilere de çeşitli ödüller takdim edilecek. Yarışmanın ödül töreni ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.

Kitap Kurtları Yarıştı (2)

Necip Fazıl Kısakürek Söyleşi ve Şiir Gecesi Necip Fazıl Kısakürek Söyleşi ve Şiir Gecesi

TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, yarışmanın önemine değinerek, gençlerin kitaplarla daha sağlıklı bir geleceğe adım atmalarını hedeflediklerini belirtti. Onutçu, “Sosyal medyanın olumsuz etkilerinden uzak durarak kitap okuma alışkanlığı kazanmak, çocuklarımız için çok değerli. Ortaokul çağındaki öğrencilerimiz için bu yarışma önemli bir fırsat” dedi.

Kitap Kurtları Yarıştı (3)

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN