Batman’da yaz sıcakları etkisini artırırken, odun ateşinde tavuk döner hazırlayan ustalar, tüm zorluklara rağmen işlerinin başında. Sıcak hava ve köz ateşiyle iç içe geçen saatler, ekmek mücadelesinin en somut hali olarak karşımıza çıkıyor.

Batman İçin Ankara’da Kritik Zirve! Enerji ve Altyapı Masaya Yatırıldı
Batman İçin Ankara’da Kritik Zirve! Enerji ve Altyapı Masaya Yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Döneerrr2222

16 yıldır döner ustalığı yapan Halil Özdem, sabah 08.00’de başlayan mesaisini akşam 19.30’a kadar sürdürüyor. “Bizim dönerimiz odun közünde pişiyor. Bu kadar sıcak olmasına rağmen işimizi severek yapıyoruz. Ekmeğimizi bu sıcakta kazanıyoruz çünkü bakmakla yükümlü olduğumuz ailemiz var,” diyen Özdem, döner çeşitleri olarak tabakta servis, sarma döner ve pilav üstü döner sunduklarını belirtiyor.

D S C 1906

49 yaşındaki Mehmet Gültekin ise mesleğe 11 yaşında İzmir’de başlamış. Son 15 yıldır Batman’da yaşadığını söyleyen Gültekin, şehre geldiği ilk gün iş yerini açtığını söyledi. “Burada ailecek çalışıyoruz. Sabah 08.00’de başlıyoruz, akşam 19.00’a kadar çalışıyoruz. Bu sıcak günlerde işimiz zor ama ekmeğimizi böyle kazanıyoruz. Bu zamanda çalışmadan olmuyor. İşimizi severek yapıyoruz,” diyerek mesleğine olan bağlılığını dile getirdi.

Muhabir: ŞEVKİ ASLAN