Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayişi sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında iki cezaevi firarisini yakaladı.
Bıçakçı'da Kaçış Bitti
Batman Merkez İlçe Bıçakçı Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Yol Kontrol Noktasında gerçekleştirilen rutin denetimler sırasında şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde kimlik sorgulaması yapıldı. Yapılan kontrollerde, iki cezaevi firarisi jandarmanın dikkatinden kaçamadı.
Bilişim Dolandırıcılarına Ağır Ceza
Yakalanan şahısların kimlik kontrollerinde, her ikisinin de "Bilişim Sistemleri, Banka veya Kredi Kurumlarının Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçlarından arandığı tespit edildi.
A.T. isimli şahıs: 10 yıl 13 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası.
S.Ç. isimli şahıs: 5 yıl 45 ay 98 gün kesinleşmiş hapis cezası.
M Tipi Cezaevine Gönderildiler
Yol kontrol noktasında eş zamanlı olarak yakalanan A.T. ve S.Ç., jandarma komutanlığındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldıkları makamlarca tutuklanan şahıslar, cezalarının infazı için Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.





