image

Mili Savunma Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de hayata geçirilen proje kapsamında Batman Garnizon Komutanlığınca oluşturulan hatıra ormanında 500 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Projeye ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Batman Valisi Ekrem Canalp, “Türkiye Yüzyılı çerçevesinde Türkiye’mizin 81 vilayetinde Mehmetçik Ormanları oluşturuluyor. Biz de bu çerçevede Millî Savunma Bakanlığımızın ve Genel Kurmay Başkanlığımızın bu projesine destek vermek için beraberce bir araya geldik. Net şekilde görebiliyoruz, hemen yan tarafımızda baktığınız zaman burada bundan 40 yıl önce ekilmiş olan ağaçları görüyoruz. Bunlar 40 yıl önce fidandı. Bu bize çok net bir şey gösteriyor: Diyor ki eğer siz bugünden bu fidanları ekerseniz 40 yıl sonra buralar orman olur. Bu çerçevede bir kuşak ağaçlandırma projemiz var. Batman’ın aynen burada, bu güzergahta olduğu gibi Batman’a dört bir taraftan gelen yollar; biri Diyarbakır’dan geliyor, bir tarafı Gercüş-Hasankeyf istikametinden geliyor. Bir tarafı Beşiri-Siirt istikametinden geliyor. Bir diğeri de Kozluk istikametinden gelen yollarımız. Dört tarafımızdan gelen bu yolları kuşak ağaçlandırma projesi çerçevesinde ağaçlandırma yapacağız. Belediyemiz tarafından bir büyük tanker satın aldık. Ağaçlarımızın ilk birkaç yılda, ihtiyaç duydukları sulama ihtiyacı da bu tankerden karşılanacak. İlerleyen yıllarda inşallah göreceğiz ki, siz araç kullandığınız zaman Batman’a hangi taraftan gelirseniz gelin, bir yeşil kuşağın içerisinden araç sürerek Batman’a ulaşma imkanına kavuşmuş olacaksınız.” diye konuştu.

Fidan dikim etkinliğine; Valinin yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Adem Taşkın, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ile askeri personel katıldı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *