image

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından alınarak hizmete sunulan 5 yeni otobüs için Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsünde düzenlenen araç teslim törenine katılarak, törende bir konuşma yaptı.

Batman’ı her yönüyle büyükşehir olmaya hazırladıklarını belirten Vali Canalp, “yapacağımız büyük atılımlarla, Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak hale getireceğiz,” dedi.

Tören öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Canalp, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Batman merkez ile üniversite arasında ulaşım sorununu çözmek için gerekli yeni otobüs aldıklarını ifade etti.


Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden Vali Canalp, “Batman’ın 249 köyünü gezdim.249 köyün içerisinde sayısız vatandaşımızla oturduk sohbet ettik. Ben bir tane köyde bile daha bir tane vatandaşımızdan kem söz işitmedim. Bu kadar mahalle buluşması yaptık. Vatandaşlarımızla beraber bir araya geldik.  Gitmediğimiz ilçe belde kalmadı. Her tarafta sürekli vatandaşımız ile beraberdik. Ama 1.5 yıldan beridir bir tane vatandaşımızdan kem söz işitmedim. Neden? Çünkü bizim niyetimiz temizdir, amacımız temizdir. Tek bir tane amacımız vardır. O da Batman’a ve Batmanlılara en iyi şekilde hizmet edebilmektir.” dedi. 

Birkaç veriyi sizlerle paylaşmak isterim diyen Vali Canalp, “bir tanesi kendimi artık Vali değil, kayyum olarak biliyorum. Artık kayyum deyince Valilikten de ön plana çıkmış. Ben devletin atadığı kayyumuyum. Bundan da onur duyuyorum. Ama bunu geçen ki basın toplantısında da söyledim tekrar söylüyorum. Batman’da olan herkesin bir şeyi bilmeye hakkı vardır. Bu eş başkanlar seçildiği zamanda birileri de eş kayyum atıyor. Yani eş başkanlar geliyor, belediyenin odasında oturuyor. Ama yan tarafından da eş kayyum atanıyor. Sonra Diyarbakır’dan belediyenin parasını yönetmek için bir eş başkan atanıyor. Oluyor 3 kayyum. Batmanlılar bunu bilmek zorundadır. Bütün Batman’ın kararlarını eş başkanlar almıyor, eş kayyumlar alıyor. Batman’ın parasını da eş başkanlar yönetmiyor eş kayyumlar yönetiyor. Hal böyle olunca da para nereye gidiyor sorusunun cevabını Batman halkının da bilmeye hakkı vardır. Devletin atadığı kayyumlar evet 6 yıldır Batman’ı yönetiyor. Evet doğru, ama her alanda biz parayı Batman’ın hizmetine sunuyoruz. Her yaptığımız işleri artık teker teker anlatmaya devam edeceğim. Bu mücadeleyi anlatmadığımız sürece Batmanlılar bu gerçeği bilemeyeceklerdir.” dedi. 

Bu gerçeklerden bir tanesini sizinle somut bir şekilde paylaşacağım diyen Vali Canalp konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ulaşım: kayyumlar Batman belediyesini 2016 yılında devraldığı zaman Batman Belediyesi’nin 35 tane otobüsü vardı. Bugün 87 otobüsü oldu. Günlük taşıma kapasitesi 21 bin idi, şu an 52 bin 500 ‘e çıktı. Bu ulaşımda da kayyumlar katlamıştır. Hem de 2.5 katına katlamıştır. Yakın zamanda bir sel felaketi yaşadık. Sürekli yalanlarla, dolanlarla bir şekilde boş laflarla, gevezelikle kamuoyu meşgul ediliyor. Yıllardır bu Batman’da devam etmiş. Dediler ki kayyumlar alt yapıya para harcamadı. Hep üst yapıya harcadılar. Geriye doğru çıkarttık rakamları. 6 yıllık kayyum dönemi ve 6 yıllık da diğer dönem eşitlik olsun diye, objektif net aynı zaman dilimi ile ortaya çıktı ki kayyumlar %87 altyapıya yatırım yapmış. Kayyum yine katlamış. Alt yapı hizmetlerinde de katlamış. Basın toplantısında bir şeyi sormuştum; cevap olarak kalmıştı bu. 2008 yılında 34 milyon Euro borçlanma yapıldı. Borçlanmanın 2 gerekçesi var dediler. 1’incisi arıtma yapacağız dediler. %30 kapasiteli düşük kapasiteli arıtma yaptılar. 2’incisi sel için su tahliyesi yapacağız, yağmur suyu döşeyeceğiz. 34 milyon Euro borçlanıldı ve harcanıldı. Ben buradan bir kez daha soruyorum; bu altyapı nerde? bu altyapı nereye döşendi? bizim bir mottomuz, ilke sözümüz var. Bizim bir misyonumuz var. Batman büyük şehir olacak. Büyük şehre giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz. Ulaşımda da yolcu kapasitemizi arttırıyoruz.  Bir tarafında da yol ağımızı genişletiyoruz. En son dün itibariyle de kocalar Köyüne otobüs seferlerimizi de başlattık. Batman’ın tarihinde ilk defa köylerimizi de ulaşım ağına dahil ediyoruz. Büyük şehir olduğunuz zaman bu sistem böyle çalışır. Köyler de aynen mahalle gibi şehrin hizmetlerinden faydalanmaya başlarlar. Köyler de aynen planlı şekilde gelişme yoluna girmiş olur. Yakın zamanda inşallah köylerimizle ilgili pozitif şeyleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.”

(MUHARREM KAYIK)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *