image

Her geçen gün vatandaşları mağdur eden dolandırıcılık vakaları ve yöntemlerine bir yenisi ekleniyor.

Son günlerde vatandaşların telefonlarına ve internet mesajlaşma programlarına gönderilen bir mesaj, tıklayanların telefonlarına zararlı yazılım yüklenmesine sebep oluyor.

Kargo firmasından gelmiş gibi görünen mesajda, "Gönderiniz yola çıktı. Takip no. Gönderici Ada Beyan" yazdıktan sonra detay için bir link veriliyor. Linki tıklayanların telefonlarına 2 ayrı link çıkıyor. Linklerden biri büyük bir internet alışveriş platformunu taklit eden bir uygulama olarak açılıyor. Diğer link ise "oltalama saldırısı" olarak tabir edilen zararlı bir yazılımın telefona yüklenmesine sebep oluyor.

İnternet alışveriş sitesinin taklit uygulamasına girenler de, diğer linki tıklayanlar gibi farkında olmadan zararlı yazılımın telefonlarına yüklenmesine izin vermiş oluyor.

Zararlı yazılım, telefonun rehberine, SMS uygulamasına ve bankacılık uygulamalarına izleme ve erişim yapıyor.

Telefona yerleşen yazılım, rehberdeki bütün numaralara da aynı mesajı göndererek daha fazla insanın zararlı uygulama ile karşı karşıya kalmasına sebep oluyor.

Teknoloji uzmanları, bu tür mesajlara karşı dikkatli olmasını ve kaynağından emin olmadıkları hiçbir linke tıklamamaları konusunda vatandaşları uyarıyor. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *