image

Mevlid Kandili münasebetiyle Beşevler Camii cemaati tarafından mevlid programı düzenlendi. Bayanların da katıldığı programa yaklaşık 500 kişilik bir cemaat iştirak etti.

Programa katılan HÜDA PAR Batman milletvekili Serkan Ramanlı, cami görevlileri ve cemaati ile birlikte okunan mevlidi dinledi. Ramanlı'ya HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Demirde eşlik etti.

Mevlid programında cami görevlileri ve mahalle gençlerinden oluşan bir grup ilahiler, salavatlar ve Mevlid-i Nebi okudular.

Mevlid-i Nebi tilavetinden sonra milletvekili Ramanlı cami cemaatini selamlayarak "Mevlidi münasebetiyle bir araya geldiğimiz Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve bu doğrultuda bir hayat sürdürmeyi Rabbim hepimize nasip etsin." dedi. Ardından cami imam-hatibi Salih Baran Hz. Muhammed'i anlamak ve istikamet üzere bir hayat yaşamak konulu bir vaaz verdi. Çocuklardan oluşan koro çeşitli ilahiler okudu.

Mevlid programının düzenlenmesine katkıda bulunan cami cemaatinden Faruk Yıldız, "Bugün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in mevlidi için camide bir araya geldik. Genelde halkımızın, özelde de mahallemizin gençlerinin Peygamber Efendimizi daha iyi tanımaları için böyle bir program tertip ettik." dedi. 

Programın sonunda cami cemaatine lokum, tatlı ve gül suyu ikramı yapıldı. MUSTAFA KAYNAK 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *