image

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak sisteminden tamamen vazgeçtiklerini dile getirerek "İttifak sisteminden artık vazgeçtik. Ne bugün ne 2028'de ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz." dedi ve CHP'yi yine yerle bir etti. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü önerdiğini söyleyen Akşener, "15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan edildiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Çok entresan; oradan suçlu ben, Sayın İnce’nin kazanamamasının suçlusu da ben. Yahu her şeyin suçlusu ben…" dedi.

Sözlerinin devamında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin de itiraflarda bulunan İYİ Parti lideri, "Meşhur 3 Mart akşamında ben, ‘Nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı adayı seçilecek’ diye gittim, meğersem isim onaylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ dedi, en son sıra bana geldi. Ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş’ın önde olduğunu, her bir siyasi partinin bir anket firması tavsiye etmesini ve bir hafta içinde sonucun alınmasını, ona uymamız gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *