image

TEDAŞ'ın elektrik kablolarını yeraltına alma çalışmalarına nedeniyle asfaltı kazılan ve tamir edilmeden bırakılan caddelerde iş yapan esnaf, çukurların kapatılmamasından ve bundan dolayı oluşan aşırı tozdan şikayetçi.

Esnaf, cadde ve sokakların kazıldıktan sonra çukurların kapatılmadan bırakıldığını ve tahammül edilemeyecek derecede toz oluştuğunu söylediler. Ya iş yerlerini açamadıklarını ya da açtıklarında tozdan dolayı iş yapamadıklarını söyleyen Gök taksi esnafı, yetkililerin bir an önce çukurları kapatmasını istedi.

Şirin Turan isimli esnaf, "Çarşı Mahallesi mahvedilmiş. Dükkanlarımızı açamıyoruz toz dumandan. Bir de arabalar geçerken çok hızlı bir şekilde geçiyor ve daha fazla toz kaldırıyorlar. Bizi umursamıyorlar. Toz içinde kalıyoruz. İş yapamıyoruz. Kaç gündür dükkanımızı açamıyoruz. Müşteriler gelip geçiyor ama biz bir şey satamıyoruz. Şu an kırtasiye zamanıdır, okul zamanıdır. Biz okul malzemeleri satıyoruz ama hiçbir şekilde iş yapamıyoruz. Tüm ürünlerimiz elimizde kalıyor. Dükkanımızı açıyoruz, müşteriler geliyor, eşyaların çok tuz tuttuğunu görünce bunlar eskidir diye almıyor. Şu anda sabahtan beri kendi imkanlarımızla buraları suluyoruz ama toza hiçbir bir faydası yok." dedi.

Halil Yılmaz isimli esnaf ise "Çarşı Mahallesi esnafı olarak yol çalışması nedeniyle toz duman içerisinde kalmışız. Gök Taksi ve çevresinde öyle anlar oluyor ki göz gözü görmüyor. Yetkililerden bu soruna bir çare bulmalarını rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Esnaftan Muhammed Tutuş isimli vatandaş da "Ben Çarşı Mahallesi'nde bir esnaf olarak sesleniyorum: Buralar onulmaz hale gelmiş. Dükkanlarımızı açamıyoruz. Dumandan nefes alamıyoruz, yetkililerden ricam; buna bir çare." ifadelerini kullandı. M. ŞERİF DURMAZ


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *