image


Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü, Çamlıtepe Mahallesi Jiyan Parkı'nda "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla program düzenledi. Programda eğitimlerini tamamlayan 3 bini aşkın öğrenci saf tutup omuz omuza şükür namazı kıldı.

Program öncesinde Terece Camii'nde bir araya gelen çocuklar, hocalarıyla beraber burada ikindi namazını cemaatle kıldı. ikindi namazından sonra Jiyan Parkı'na doğru yürüyen öğrenciler, namazın önemini ifade eden döviz ve pankartlar taşıdılar.

Bütün öğrenciler parkta toplandıktan sonra program, Hüseyin Geylani Coşkun’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde çocuklar tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Hayat Namazla Güzeldir Tertip Komitesi Üyesi Avukat Ahmet Cemil İptaş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

BU MANZARALARI GÖSTEREN RABBİMİZE HAMD OLSUN

“Bize bu günleri bu manzaraları gösteren azamet sahibi rabbimize hamd olsun. Temsiliyet makamının en yücesi peygamberimiz Muhammed Mustafa a.s’a salat ve selam olsun.” sözleriyle başlayan İptaş, ayet ve hadisler ışığında namazın önemi ve neslin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

PIRIL PIRIL BİR NESİL YETİŞECEKTİR İNŞALLAH

İptaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu millet uzun yıllar değerleriyle savaşan bir zihniyetin tahakkümü altındaydı. Bu zihniyet inancımızı ortadan kaldırmaya çabalamış ve hayırlı bir neslin yetişmemesi adına her yolu denemiştir. Allaha hamd olsun ki muvaffak olamamıştır.

Bazılarının bu topraklarda da imanlı bir neslin yetişmemesi adına gayretlerine şahit olmaktayız. Neslimizi bu millete zarardan başka bir şey getirmeyen bir anlayışa kurban etmek isteyenlere karşı kendini değerlerini bilen pırıl pırıl bir nesil yetişecektir inşallah.”

Daha sonra Namaz Aşıkları Grubu ilahilerini seslendirmek üzere sahnede yerini aldı. Sonrasında ise Batman Bölge Koordinatörü Rıdvan Üzümcü katılımcılara belgelerini takdim etti.

Tiyatro gösterilerini sergilemeleri için Namaz Aşıkları Tiyatro Grubu sahnede yerlerini aldı, gösterileriyle izleyenleri mest etti. Program Yusuf Balin’in yapmış olduğu dua ile son buldu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *