image

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla yeni çevreler edinecek çocukların karşılaşabileceği kötü ortamlara dikkat çeken Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, bağımlılıkla mücadele konusunda ailelere tavsiyelerde bulundu.

Hem ailelerin hem de okul yönetimi ve öğretmenlerin çocukları madde satıcılarına karşı koruması gerektiğini belirten Kızılhan, madde bağımlılığı tehlikesinin herkesin kapısında olduğunu kaydetti.

"Uyuşturucu konusu ülkemizin bir kanayan yarasıdır"

Uyuşturucu konusu artık ülkemizin bir kanayan yarası olduğunu belirten Kızılhan, "Özellikle gençlerimizi tehdit eden bir unsur haline gelmiştir. Yeni eğitim-öğretim yılıyla beraber uyuşturucu tehditti çocukları ve aileleri çok zorladığı için bu konularda çeşitli önlemler almak zorundayız. Hem devlet yetkililerin hem de okul ve aile birimlerinin bu konularda mutlaka dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Çocuklarımızın geleceği ve koruması için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır." dedi.

"Öğretmenlerin her türlü bilgiyi müdürleriyle istişare etmesi gerekir"

Özellikle okul müdürlerinin ve öğretmenlerin okullar başladıktan sonra çocukların hal ve hareketlerine çok dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Kızılhan, "Öğretmenlerin her türlü bilgiyi müdürleriyle istişare etmesi gerekiyor. Bilgi istişaresi dâhilinde okul aile birlikleri ve ailelerle bir araya gelerek bir yol izlemeleri gerekiyor. Okul yönetimi okullardaki madde bağımlılığına karşı önlem alınması açısından devletin diğer kurumlarıyla ortaklaşa bir istişare oluşturması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu satan satıcıların hedeflerinde öğrenci ve çocuklar var"

Okul çevrelerinde bulanan seyyar satıcılara çok dikkat edilmesi altını çizen Kızılhan, "Okul çevrelerinde bulunan bakkal, büfe gibi işletmelere çok dikkat olması gerekir. Aileler çocuklarının okula gidiş-geliş saatlerini mutlaka düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor. Önlem açısından gerekirse ailelerin çocuklarını okula götürüp getirmesi gerekir. Çünkü uyuşturucu satan satıcıların hedeflerinde öğrenci ve çocuklarımızı bu illete düşürüp hem kendilerine sermaye hem de onları satıcı konumuna getirmektir. Aile ve yöneticilerin bu konuda duyarlı olması gerekiyor." diye belirtti. 

"Okullarda bir çocuğun uyuşturucuya düştüğü zaman diğer çocukların riski daha çok fazlalaşıyor"

Uyuşturucu konusunun asla hafife alınmaması gerektiğini belirten Kızılhan, "Kulaktan duyma sözlerle değil, gerçekten ciddiyet boyutu çok büyüktür uyuşturucunun. Önce yönetim sonra öğretmenler ve aileler mutlaka çocukları kontrol edecek şekilde bir denetim yapmaları gerekiyor. Denetim yaptıktan sonra kendileri değil, devletin diğer kurumlarıyla ortaklaşa hareket etmeleri gerekiyor. Okullarda bir çocuğun uyuşturucuya düştüğü zaman diğer çocukların riski daha çok fazlalaşıyor. Okul yönetimleri ve öğretmenlerin çocuklara çok dikkat etmesi gerekiyor. Öğretmenlerin, okul yönetimi ve ailelerle birlikte önlem almaları için istişare yapmaları gerekiyor. Emniyet okul çevrelerinde önlem alıyor ama ne kadar önlem alıyorlarsa işin tam anlamıyla önlem almış sayılmıyorlar. Okullar da bu konularda ortaklaşa mücadele etmek zorundalar." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *