image

HÜDA PAR İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 19 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" sloganıyla farkındalık etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Program kapsamında HÜDA PAR Gençlik Kolları'nın düzenlediği etkinlikle Adana Sabancı Merkez Park'ta bir araya gelen gençler, gerçekleştirilen etkinliklerle meşru daire içerisinde eğlendi.

Düzenlenen buluşmaya katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, bir selamlama konuşması yaptı.

"Şehidimizle birlikte çıta yükseldi"

Demir, "En son Şehid Sacid kardeşimizle son hazırlıkları yapıyorduk, o menfur hadise gerçekleşti. Rabbim şehidimizin hem şahadetini hem şahitliğini dergâhında kabul etsin. Bizleri, onun yolunun yolcusu eylesin, siz genç kardeşlerimizi de.  Genç kardeşlerim, şahadet bir anda çıtayı yükseltir çünkü şehidimizle birlikte çıta yükseldi. Kardeşlerimiz bu saatten sonra, şu hadisi şerifi kendilerine ilke, prensip edinmelidirler. 'Kıyamet günü kişi şu beş şeyden hesaba çekilmedikçe yerinden ayrılamaz. Ömrünü nerede tükettiğinden ve nerede geçirdiğinden, gençliğini nasıl ve ne şekilde geçirdiğinden, malını nerede kazanıp nerede harcadığı, Allah'ın kendisine bahsetmiş olduğu ilmi de nasıl ve ne şekilde kullandığından hesaba çekilmeden yerinden kımıldayamayacak' diyor Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi ve Sellem). Naçizane, ben kardeşlerime sadece şunu söylüyorum: 'Hayatınızın bütün katmanlarında, tabakalarında mutlaka planınız ve programınız olsun. Rabbim ayaklarımızı dini üzerine sabit kılsın, çağımızın fitnelerinden hepimizi muhafaza eylesin." şeklinde konuştu.

"Etkinliklerimiz devam edecek"

Yaptıkları etkinliği Şehid Sacid Pişgin ile planladıklarını ve programladıklarını ifade eden HÜDA PAR Sarıçam İlçe Başkanı Ömer Erkuş, "Allah ondan razı olsun, beraber bu etkinliği yapacaktık. Yapamadığımız etkinliği bugün yapabilmek için hem genç kardeşlerimizle bilgi yarışması hem de çay çekirdek muhabbeti şeklinde bir etkinliğimiz olacak. Bilgi yarışmamızın sonrasında hediyelerimiz olacak inşallah. Her grubumuz dört kişilik. Dört kişiye inşallah akıllı saat hediye edeceğiz. Yaptığımız etkinlikler, park buluşmaları etkinlikleri HÜDA PAR'ın Türkiye genelinde başlattığı bir etkinlik. İnşallah etkinliklerimize devam edeceğiz ki bugün başlangıcını yaptık. Üstat Bediüzzaman'ın dediği gibi 'Helal dairesi keyfe kafidir' gibi bir düsturumuz var. Bugün de yaptığımız etkinlikte inşallah gençlerimiz hem helal dairesinde hem de ailelerimizle bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"Gençlik ve bir genç olarak harama giden yolların oldukça fazla olduğunu ve haramın her yerde olduğunu biliyoruz ve görüyoruz" diyen katılımcılar ise, HÜDA PAR'ın yaptığı bu kıymetli etkinliklerin daha da fazla artması ve bunların düzenli bir şekilde devam etmesini istediklerini belirtti.

Program, yarışmada başarı elde edenlere hediyelerinin takdim edilmesi ve ilahiler eşliğinde halay çekilmesiyle son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *