image

Önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonları kurularak devamsızlık ve sınıf tekrarına kalma olasılığı olan öğrencilere yönelik çalışmalarda başlatıldı.

Öğrencilerin art arda yaptıkları devamsızlıklar kontrol altına alınarak veli bilgilendirme sistemi üzerinden tebliğ edilerek öğrencinin devamsızlık nedenleri ile beraber yaşanan sorunun çözümü sağlanacak.

“Devamsızlık sayıları ve durumları düzeltildi"

Geçer notları aldığı halde veya sınıf ortalaması üzerinde olması durumunda bile öğrencinin devamsızlıktan sınıf tekrarına kalacak. Bu durum velilere tebliğ edilecek. Özürsüz devamsızlık 10 gün olarak belirlenirken özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamı 30 günü bulan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. 30 gün ile birlikte birinci dereceden yakınını kaybeden öğrencilere 10 gün devamsızlık hakkı tanınarak toplam 40 güne çıkarılmış oldu.

“5 gün devamsızlıktan sonra öğrencinin velisine davetiye gönderilecek”

Öğrencinin eğitim ve öğretim ile olan ilişkisini denetleyen komisyonlar öğrencinin okul ile olan ilişkilerinde veliler ile iletişim halinde olacak. İlk devamsızlık gününden itibaren 5 gün devamsızlık yapan öğrencilerin velileri okul idaresi tarafından davet edilerek gerekli müdahaleyi sağlayacak. Müdahale ile birlikte destek ihtiyacı olan öğrenciler komisyonlar tarafından destek programına alınacak.

“Devamsızlıkların telafisi sosyal sorumluluk çalışmaları ile telafi edilecek”

Devamsızlıkları bulunan öğrenciler mazeretlerine göre veya mazeretsiz devamsızlıklarından dolayı gün ders sonunda sosyal sorumluluk çalışmalarına katılacak. Belirtilen devamsızlıklar ile birlikte ders notları zayıf olan öğrenciler kurtarma sınavları ile ders ortalamalarını yükseltebilecek.

“Açık liselere geçişlerin önüne geçilerek örgün öğretime dahil olmaları sağlanacak”

Açık liselerde eğitim görmek isteyenler belirli bazı mazeretler dışında geçişleri engellenerek örgün eğitimin yaygınlaştırılması sağlanacak. Yayınlanan yönetmelikle birlikte mazeretli olan öğrenciler, milli sporcular, koruma altına alınan çocuklar, şehit, gazi çocukları ve belirli bazı durumlar ve hallerden dolayı eğitim hakkını kaybeden öğrenciler açık liseye geçiş yapabilecekler.

“Yıl sonu geçme notu ile ilgili yeni düzenleme yapıldı”

Yıl sonu ders ortalaması notu 50 üzerinde olan öğrenciler eski yönetmelikle bir üst sınıfa geçebiliyorken yeni kararla yıl sonu ders ortalama puanı 50 olması yeterli değil. Alınan karar ile yıl sonu ders notu ortalaması 50 olan ve 3 ve üzeri dersi zayıf olan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *