image

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem kayıtları ne zaman? AÖL güz dönemi kayıtları başladı mı sorularının cevapları araştırılan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. 2023 AÖL kayıtlarının ne zaman yapılacağı, açık lisede eğitim gören öğrenciler tarafından sorgulanıyor.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Kayıt Yenileme Ne Zaman?

Millî Eğitim Bakanlığı, AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini resmi internet adresi üzerinden duyurdu.

Buna göre Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme başvuruları http://aol.meb.gov.tr/ adresinde belirtilen tarihler arasında yapılacak.

MEB'in resmi internet adresinden yapılan açıklamada; "Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.” denildi.

AÖL İlk Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olanlar MEB tarafından önümüzdeki günlerde ilan edilen tarihler arasında sınav İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kayıt için öğrencilerin kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra kayıt işlemlerini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri ise anlaşmalı bankalara kayıt yenileme ücretini yatırdıktan sonra sistem tarafından bir iş günü sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *