image

Türkiye cep telefonu ülke kodu nasıl yazılır? Telefonlar, hayatımızın çok önemli bir yerinde olduğu için bu soru önem arz etmektedir.

Yurtdışından Türkiye Cep Telefonu Nasıl Aranır?

+90 ülkemize ait olan alan kodudur. Ülke dışından ülkemizde bulunan bir telefonun aranması gerektiğinde bu rakamların numaranın başına getirilmesi gerekmektedir. Diğer bir tabirle numaranın başına +90 getirilmesi gerekmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var: Diyelim ki yurtdışından Türkiye’de bulunan bir cep telefonu numarası aranacak. Öncelikle numaranın başına +90 yazılır. Sonrasında 'sıfırsız' olmak üzere alan kodu ve numara yazılır: +90 555 123 45 67 şeklinde yazılarak, bu numara aranır. İşte bu nedenle, yurt dışında iseniz Türkiye’deki telefon numaralarını kaydederken veya ararken, +90 (Sıfırsız Alan Kodu)│ (Numara) olarak düzenlemelisiniz.

Ülke dışından Türkiye cep telefonu nasıl aranır sorusunun yanıtı sabit numaralar ile aynıdır. Ülkemizin tüm alanlarda alan kodu aynıdır. +9 kullanılmasıyla birlikte numara çevrilerek arama gerçekleştirilir.

Türkiye ülke kodu ne?

GSM ülke kodumuz (+90) numara başına alan kodu yazılarak arama veya mesajlaşma yapılabilir. Bu yöntem yurtdışından Türkiye’ye yapılacak sabit hat aramaları için de geçerlidir.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *