image

Teknolojik ürünler günlük yaşamımızı kolaylaştırır, hızlı ve kolay iletişimi sağlar. Ancak bağımlılığa dönüştüğünde sosyal yaşamımızı olumsuz da etkileyebilir..

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİN SOSYAL YAŞAMIMIZA OLUMSUZ ETKİLERİ NELERDİR?

Teknolojik ürünleri çok uzun süre kullanmamız ve yazık ki bağımlılığa sebep olmaktadır. Özellikle cep telefonları yaşamımıza girmemizden bu yana oyundan, konuşmaya, mesajlaşmaktan fotoğraf çekmeye kadar her alanda kullanılmakta bu nedenle de elimizden düşürmediğimiz bir unsur haline gelmiştir. Sadece cep telefonları değil, bilgisayarlar, tabletler çocuklarda araştırmadan çok oyunlar için kullanılmakta bu hem psikolojik hem fiziksel sorunlara neden olmaktadır. 

Cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik ürünlere karşı oluşan bağımlılık özellikle çocukları sosyal yaşamdan alıkoymakta, sokakta oyun oynayarak arkadaşlığı, paylaşımı ve birçok değeri öğrenen çocukların yerine, çocukluk döneminin ekran başında kısıtlı bir sosyal yaşamla geçmesine neden olmaktadır. 

Ailede de var olan teknoloji bağımlılığı çocukları ekran başında daha fazla vakit geçirmeye itmekte, ailece vakit geçirmekten alıkoymaktadır. Bu nedenle teknolojik ürünlerin olumsuz etkilerine karşı aile bireylerinden başlayarak kontrollü bir zaman belirlenmelidir.

Özellikle çocukların teknolojik ürünleri kullanımı denetlenmeli, zararlı sayfalarda  zaman geçirmeleri engellenmelidir. 

TEKNOLOJİK ÜRÜN KULLANIMININ SOSYAL YAŞAMA OLUMLU ETKİLERİ

Özellikle cep telefonu iletişime hız ve kolaylık sağlamasıyla büyük bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda akıllı telefonlar iletişimin yanı sıra fotoğraf çekme, internette bilgiye hızlı erişimi de sağlamaktadır.  Görüntülü görüşme özelliği uzaklarda yaşayan insanların iletişimini çok daha kolaylaştırmıştır. 

Özellikle okul çağındaki çocukların ödevlerine, araştırmalarına destek sağlayan en önemli kaynaklardan bir tanesi bilgisayardır. Bilgiye anında erişim sağlayan bilgisayarlar artık hayatımızın her yerinde yer almaktadır. Birçok projenin kolaylıkla hazırlanmasını sağlamaktadır. Saatlerce hatta günlerce süren araştırmalar çok kısa bir sürede gerçekleştirilerek zamanın verimli kullanımı sağlanmaktadır. 

İletişimi kolaylaştıran teknolojik ürünler doğru kullanıldığında sosyal yaşamımız üzerinde son derece faydalıdır. Hem yakınlarımızla, arkadaşlarımızla hızlı şekilde haberleşmemizi, sohbet etmemizi hem de vakit tasarrufu nedeniyle geri kalan zamanda birçok aktiviteyi gerçekleştirmemizi sağlarlar.  Televizyon ve bilgisayarlar aynı zamanda dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olaylardan da haberdar olmamızı sağlarlar. 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *