image

Suudi Arabistan televizyon kanalına Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulunan büyükelçi Şen, iki ülke arasında normalleşmeye yönelik önemli adımların atıldığını ve güvenin yeniden tesis edildiğini ifade etti.

Büyükelçi Şen, "İki kardeş ülke ve halkları, gelecekte tüm alanlarda iş birliği yapma arzusunda. İki ülke arasında bazı engeller vardı ama tüm bunların hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. Türkiye-Mısır ilişkileri normal haline döndü." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdulfettah es-Sisi'nin beklenen görüşmesine de değinen Büyükelçi Şen, "Zaten diplomatik ilişkilerin en üst düzeye, Büyükelçi düzeyine çıkartılması kararlaştırıldı. Yani iki lider arasında bir zirve olacaktır. Ben şahsen bu görüşmenin önümüzdeki 3-6 içinde gerçekleşeceğini tahmin ve temenni ediyorum. Önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yoğun bir programı olacaktır. Bu yılın sonuna kadar Ankara veya Kahire'de liderlerin bir araya geleceğini tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *