image

Gerçekleştirilen basın açıklamasında TOGGotomobili, dumansız hava sahasına destek olmak amacıyla sergilendi. Basın açıklamasının ardından da 'Tütünsüz Yaşam Yürüyüşü' yapıldı.

Gerçekleştirilen programa Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız katıldı. 

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "Bursa'mızın bağrından çıkan ülkemizin gururu, yerli üretim TOGG otomobilimiz ama biz ona otomobil de demiyoruz. Biliyorsunuz akıllı cihazımız bizim programımıza tam da uyuşarak eşlik ediyor. Çünkü biz bugün 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nü icra ediyoruz. TOGG da tamamen çevre dostu olmasıyla, karbon salınımının sıfır olmasıyla bugüne anlamlı bir destek veriyor. O yüzden hem Bursa hem Gemlik rengi TOGG aracımızla akıllı cihazımızla çok daha güzel oldu, anlamlı oldu." dedi. 

"Ölümlerin yüzde 35'i kanserdendir"

Sigara ve tütünle ilgili söylenecek çok şey olduğunu belirten Yavuzyılmaz, "Tütün ve tütün kullanımının zararlarından bahsetmeye gerek yok. Zaten birçok platformda bunları konuşuyoruz. Maalesef  ölümlerin yüzde 35'i kanserdendir. Kanserlerin de neredeyse yarısına yakını da tütün ve tütün ürünleriyle ilişkili. İşin  boyutunun vahametinin ne kadar büyük olduğunu göstermeye yetecek bir rakam diye düşünüyorum. Yine tütün üretiminde de toprağa verilen zarar ayrıca tütün üretiminde su kullanımının diğer ürünlere göre çok daha fazla olması 22 milyar tondan fazla. Su kullanımından bahsediliyor. Günümüzde suyun kıymeti ortadadır. Kuraklık-küresel ısınma bunlar gündemde. O yüzden tütün üretimine harcanan 22 milyon tonunda, suyun ne  kadar önemli olduğunu tekrar vurgulamak isterim." diye belirtti.

"Örneklik teşkil edemediğimiz sürece asla başarılı olamayız"

TOGG gerçekten artık dünya markası olma yolunda ve çevreci bir toplum olmakla ilgili çok güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, "Tabii ben böyle bir güne katıldığım için de şöyle bir şey aklıma geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de özellikle kapalı alanlarda sigara içilen bir dönemde kapalı alanlarda sigara yasağı getirildi. İlk önce tepki gördü. Ama sonra ne oldu? Herkes bunu kabul etti. Bizim gençlere örnek olmamız gerekiyor. Yani bir sigara veya tütünle ilgili veya uyuşturucuyla ilgili nasihatler verenlerin önce bunları kendileri yapmamaları gerek. Siz düşünün. Bir okula gidiyorsunuz. Okulda öğrencilere sigaranın ve tütünün zararlarını anlatıyorsunuz. Sonra kapının önüne çıkıp sigara içiyorsunuz. Şimdi yani bunu bizim bir kere kesinlikle eğitimle önlememiz gerekiyor. Ana kucaklarından başlayan ve gençlik merkezlerimizde devam eden bir eğitimle sigaranın ve zararlı maddelerle ilgili mücadelenin en güzel örneklerini veriyoruz. Yani 'sigara içme' dediklerimize 'uyuşturucuyu kullanma' dediklerimize önce biz örnek olmak zorundayız. Bu örneği biz teşkil edemediğimiz süre içerisinde asla başarılı olamayız. O yüzden elimizi taşın altına koyacağız.  Öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin kesinlikle örnek olmaları gerekiyor." diye konuştu.(İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *