image

CHP'de seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeler, milletvekilliği yemin töreninin ardından hafta sonunda yapılacak olan toplantılarda ele alınacak. Yemin töreninin cuma günü gerçekleşmesi beklenirken, CHP cumartesi günü grup başkanvekillerini seçecek. Yeni dönem için Engin Altay'ın aday olmayacağı, Engin Özkoç'un milletvekili olmadığı için başkanvekilliği yapamayacağı ifade edilirken, Özgür Özel'in ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmadığı yeni dönemde CHP Grup Başkanlığı'na getirilmesi bekleniyor.

Özgür Özel, 3 grup başkanvekilliği için 8 adayın başvuruda bulunduğunu açıkladı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, bu adaylar arasında Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Zeynel Emre, Murat Bakan, Gökhan Günaydın, Ali Öztunç ve Bülent Tezcan yer alıyor.

CHP kaynakları, kurultay sürecine ilişkin yaptıkları açıklamada, "Yapılan toplantılar sonrasında kurultayla ilgili konuların değerlendirileceğini" belirtti.

Seçimlerin değerlendirileceği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı perşembe günü gerçekleştirilecek, Parti Meclisi ise cumartesi günü toplanacak.

Parti içinde kurultayla ilgili farklı görüşler bulunuyor. Bazı isimler, yerel seçimler öncesi partide tam bir yenilenme gerektiğini savunurken, diğer bir kanat ise Kılıçdaroğlu'nun liderliğinin devam etmesini ancak ekibinde değişiklik yapılmasını öneriyor.

Haziran ayında olağanüstü bir kurultay sürecinin yaşanabileceği konuşulurken, sürecin normal olarak işletilerek kasım ya da aralık aylarında kurultayın toplanabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, kurultayda genel başkan seçiminin yerel seçimlerin ardından yapılmasının da gündemde olduğu konuşuluyor. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *