image

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerini, partisinin Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

29 Mayıs'ın, Hazreti Peygamber'in fethini müjdelediği İstanbul’un 570. fetih yıldönümü olduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, iki gün önce 27 Mayıs'ta da Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethinin 1384. fetih yıl dönümünün olduğunu belirtti.

Yapıcıoğlu, "Bu vesileyle Diyarbakır fatihi İyaz b. Ganem’i ve komutasındaki İslam ordusunun tüm neferlerini; İstanbul’un fethi ile çağ kapatıp çağ açan Sultan Muhammed Fatih’i ve askerlerini rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu fetihlerle bize bırakılan mirasa hakkıyla sahip çıkılması için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğimizi ifade etmek isterim." dedi.

Türkiye'nin, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gittiğini ifade eden Yapıcıoğlu, "14 Mayıs’taki Milletvekili Genel Seçimleri tamamlandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçiminin ikinci oylaması da çok ciddi bir olumsuzluk yaşanmadan neticelendi. Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimden zaferle çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızı bu başarısından dolayı tebrik ederim. Bu sonucun memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim." ifadelerini kullandı.

"Siyasi ahlaka aykırı söylemlerle yürütülen seçim sürecine tanık olduk"

Yapıcıoğlu, "Milletimiz belli kesimler tarafından birçok açıdan siyasi ahlaka aykırı söylem ve eylemlerle yürütülen bir seçim sürecine tanık oldu maalesef. Bu süreçte bazı kesimler tarafından pervasızca kullanılan nefret diline rağmen milletimiz sağduyusunu muhafaza ederek iradesini ortaya koydu. Halkımız, memleketimizin huzuru, selameti ve yönetimde istikrardan yana tercihte bulunarak Türkiye siyasetini dizayn etmeye çalışan emperyal güçlere ve mandacı zihniyete geçit vermedi." diye ekledi.

"HÜDA PAR seçim sonuçlarına önemli ölçüde etki etmiştir"

Ortaya çıkan bu tablonun, seçim kampanyalarını yalan, iftira, algı operasyonları ve kara propaganda üzerinden yürütenlere ders niteliğinde bir cevap olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Siyaseti rekabet üzerinden değil kin, nefret ve düşmanlıkla yürütenler ile milletimizin iradesine ve istikbaline göz diken bölgesel ve küresel şer güçler kaybetmiştir.

Seçimlerin kazananı ise hiç şüphesiz 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Bu sonucun Türkiye’nin yeni yüzyılı için önemli bir eşik olduğuna inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte ülkemiz çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.

HÜDA PAR siyasi duruşu ve ortaya koyduğu pratikle bu sürecin en önemli aktörü olmuştur. Seçimlerde dengeleri değiştiren HÜDA PAR hem parlamento hem de cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlara önemli ölçüde etki etmiştir.

HÜDA PAR milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hedeflediği başarıyı yüzde yüz elde ederek siyasi alandaki varlığını Meclis’e taşımıştır.

Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sandığa giderek iradesini ortaya koyan halkımıza, seçim süreci boyunca ve seçim günü sahada ve sandık başında hizmet eden tüm teşkilatlarımıza ve sonuca katkısı, emeği geçen herkese teşekkür ederiz."

Partisinin seçim kampanyası sürecine değinen Yapıcıoğlu, 11. yılına giren siyasi yolculuklarında milletin, memleketin, İslam ümmetinin ve insanlığın mustarip olduğu her mesele ile ilgili özgün çözümler geliştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

"Siyasetin hakkaniyet ölçülerine göre yapılması gerektiğini fiilen ortaya koyduk"

Halkın maddi ve manevi sorunları ile yakından ilgilenirken olabildiğince yapıcı bir siyaset izlediklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Siyasetin çıkar, menfaat ve tarafgirlik üzerine değil, adalet ve hakkaniyet ölçülerine göre yapılması gerektiğini savunarak nezih üslubumuzla da bunu fiilen ortaya koyduk. Şimdiye kadar iki yerel seçim, bir referandum, üç cumhurbaşkanlığı seçimi ve üç milletvekili genel seçim süreci geçirdik." dedi.

Bütün bu süreçlerde akl-ı selime dayalı bir duruş ortaya koyduklarını belirten Yapıcıoğlu, "Milletimiz sergilediğimiz ilkeli, erdemli ve özgün siyasi tavrımızı takdirle karşılamıştır. Bütün baskı, yıldırma ve yok saymalara rağmen HÜDA PAR’ımız halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur." diye ekledi.

"Yalan ve iftiralarla aleyhimize kirli algılar oluşturma gayretine girdiler"

HÜDA PAR'a yönelik saldırılara işaret eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"2023 seçimleri için uzun bir süredir çalışmalarımızı yürütüyor ve hazırlıklar yapıyorduk. Ocak ayında Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yaptığımız görüşmede seçimlerde birlikte hareket etme kararı aldık.

Heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam ederken ve henüz bir neticeye bağlanmamışken seçim kararı açıklandı. Daha önce Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı kamuoyuna duyurmuştuk. 11 Mart 2023 günü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi deklare ettik.

Bu kararımızın ardından daha önce de partimize yönelik yapılan kara propaganda faaliyetlerinde ciddi bir artış olmaya başladı. Kin, nefret ve düşmanlığı siyasetin bir parçası olarak gören kimi iç ve dış mihraklar bütün imkânlarını adeta seferber ederek yalan ve iftiralarla aleyhimize kirli algılar oluşturma gayretine girdiler."

"Partimiz seçim süreci boyunca tamamen bilinçli, planlı ve kasıtlı bir şekilde hedef alındı"

Partilerine yönelik kara propagandanın perde arkasında kirli ve karanlık odaklar olduğunu kaydeden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2012 yılında kurulan partimizi 20-30 yıl önceki bazı hadiseler üzerinden kriminalize etmeye ve marjinal, illegal bir yapı gibi göstermeye çalışanlar kesinlikle iyi niyetli değildir.  Partimiz seçim süreci boyunca tamamen bilinçli, planlı ve kasıtlı bir şekilde hedef alındı. Bunları yapanlar genellikle halkımızın inancıyla ve medeniyet değerleriyle aralarına mesafe koyan zihinleri Batı’ya endeksli olanlardır. Dini inancın ve manevi değerlerin siyaset sahasında olmasına tahammül edemeyen bu kesimler, tamamen kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı aynı zamanda da hastalıklı bir zihniyete sahiptirler." değerlendirmesinde bulundu.

Yapıcıoğlu, "Sözde düşünce ve ifade özgürlüğü altında hakkımızda olur olmaz ithamlarda bulunarak bizi bir yerlere yaftalama telaşına girenlerin düşmanlığı aslında bizim şahsımızda inancımızdan beslenen siyasi mefkuremizedir. Halkımız da bu süreçte olup bitenleri çok net bir şekilde görmüş ve HÜDA PAR’ımızın dik ve onurlu duşunu ve siyaset tarzını takdir etmiştir." diye ekledi.

"Artık seçim sonlanmıştır. Şimdi icraat zamanıdır"

Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti listelerinden HÜDA PAR’ı temsilen 4 aday gösterdiklerini ve adaylarının tamamının seçildiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, "Seçimlerin ikinci turunda Sn. Cumhurbaşkanımız da Allah’a hamdolsun halkımızın desteği daha seçilmiştir. Artık seçim sonlanmıştır. Şimdi icraat zamanıdır. Halkımızın arasına fitne tohumları ekmeye çalışanlar, kendileri gibi düşünmeyenleri düşmanlaştıranların bu sonuçlar üzerinde düşünüp ders çıkarmış olduklarını, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici bir siyasi anlayışla bir yere varılamayacağını görmüş ve anlamış olduklarını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sorunların çözüm adresi Ankara’dır"

Yapıcıoğlu, "Seçim sonuçlarından çıkan bir mesaj daha vardır. Ortaya çıkan sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki sorunların çözüm adresi Ankara’dır. Milletimizin sorunlarının çözüm adresi ne Washington ne Brüksel ne Tel Aviv ne Kandil ne de başka bir yerdir." dedi.

HÜDA PAR’ın bundan sonraki tutumu

Partisinin bundan sonraki tutumunu anlatan Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR insan merkezli / çözüm odaklı siyasetiyle memleketimize çok şey katacaktır. Memleketimizin çözüm bekleyen pek çok sorunu vardır. Sahip olduğumuz bütün imkânlarla milletimizin maddi ve manevi problemlerinin çözümü için gayret sarf edeceğiz. Ülkemizin siyasi, sosyal ve iktisadi alanda var olan sorunlarının çözümünde HÜDA PAR olarak Meclis’te bizi çok önemli görevler beklemektedir. " diye konuştu.

Yapıcıoğlu, "Halkımız şundan emin olsun ki insanı, adaleti, huzuru ve kardeşliği esas alan siyasetimizle başta yerli ve sivil bir anayasa olmak üzere yargıdan ekonomiye, eğitimden sağlığa, aile kurumunun korunmasından sosyal hizmetlere kadar ülkemizin maddi ve manevi dinamikleriyle daha güçlü ve kararlı bir şekilde yeni yüzyılda yoluna devam etmesi için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız. Bu çalışmalarımızın çıkış noktası ve ana gayesi memleketimizin ve halkımızın maslahatı olacağını buradan ilan etmek isterim. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını tekrar diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *