image

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü, sulama kanallarının verimli kullanılabilmesi ve kanallarda boğulma vakalarının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması hususunda halka uyarılarda bulundu.

DSİ açıklamasında, “İdaremizce inşa edilerek işletmeye açılan Batman Sol Sahil Sulama İşletmesinde Garzan-Kozluk Sulama Tesisinin tarımsal faaliyetlerin İşletme-Bakım-Onarım ve Yönetim sorumluluğunu devralan ilgili birliklerce sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi adına sulama suyu taleplerine istinaden tesise sulama suyu verilmektedir.” denildi.  

Açıklamanın devamında, “Bilindiği üzere bölgesel koşulların etkisiyle hava sıcaklığının da artmasıyla beraber söz konusu sulama kanallarına, Garzan-Kozluk Regülatör ve Sulama kanalına ve Cefan Göleti’ne serinlemek ve yüzmek amacıyla vatandaşların girdiği, ayrıca evsel atıkların atıldığı, servis yollarında aşırı hız yapıldığı ve bu nedenle de sık sık kazaların meydana geldiği tespit edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Vatandaşların uyarıldığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, meydana gelecek boğulma olaylarını önlemek amacıyla söz konusu Garzan-Kozluk Regülatör ve Sulama kanalına ve Cefan Göleti’ne girilmemesi konusunda gerekli uyarılar yapılmaktadır. Bu nedenle boğulma olayları gibi müessif hadiselerin yaşanmaması için ''SUYA GİRMENİN TEHLİKELİ VE YASAK OLDUĞU'' ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması, sulama tesislerine kesinlikle girilmemesi gerekmektedir.” denildi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *