image

50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Enkaz üzerinde "seçimler ertelenemez" diye açıklama yapan Kılıçdaroğlu, daha o günlerde seçmenin kalbini kırmaya başladı.

Muhalefetin talebini yerine getiren ve seçimleri ertelemeyen iktidar 14 Mayısta seçime gitti.

Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimlerinin büyük farkla galibi Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Depremzede vatandaşlara kin kustular
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla Erdoğan'ın deprem bölgesinde büyük oranda önde olması muhalif seçmene kin kusturdu.

Depremzede vatandaşların Erdoğan'ı lider olarak seçmesini kabullenemeyen muhalif seçmen, vatandaşlara bir bardak suyu bile haram etti. Oysa depremzedenin tercihi hizmetten yana olmuştu. Eğer muhalif seçmen yardım ediyor gibi görünmek yerine gerçek manada yardım faaliyetlerinde bulunsaydı, belki de seçim sonucu bu kadar keskin ve net olmayacaktı. Zira seçmen sahada sadece islami STK'ları ve hükümet organizasyonlarını görmüştü.

Muhalefet bu hatasını görüp telafi etmek yerine depremzede vatandaşlara ağza alınmayacak hakaretler etmeye başladı. Hatta kurumsal bazda Tekirdağ CHP Belediyesi, depremzedeleri sokağa atma cüretinde bile bulundu.

Öte yandan ikinci turda tepkisini gösteren depremzede vatandaşlar, büyük yıkımın yaşandığı deprem bölgesinin tümünde Erdoğan'a desteğini artırdı.

Bu zamana kadar CHP'nin kalesi gibi görülen Hatay'da, ikinci tur seçimde muhalif kesimi kızdıran bir karar çıktı.

Sandıktan Erdoğan çıktı
Sandıktan çıkan sonuçlara göre Hatay'da sandıkların yüzde 100'ü açıldı.

Buna göre AK Parti Hatay'da kaleyi CHP'den geri aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 50,11 oranında oy aldığı kentte, Kemal Kılıçdaroğlu'na yüzde 49,89 oy çıktı.

İlk turda yüzde 0,5 farkla Kılıçdaroğlu'nun kazandığı Cumhurbaşkanlığı seçiminde, bu kez Hataylılar tercihini 11 seçimdir kaybetmeyen Erdoğan'dan yana kullanmış oldu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *