image

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutun çevresinde bekleyen vatandaşlara hitap etti.

"Ülkeyi yönetme sorumluluğunu tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarını geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi, gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesine katkıda bulunan herkesi, kampanya ekibimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum, gençlerimizi tebrik ediyorum ve AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum, yurt içinde ve yurt dışında ikinci tura göre özellikle yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercihle önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tevdi eden milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum."

"İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız, 21 yıl layık olduğumuz gibi layık olacağız" diyen Erdoğan, "Biz hep bu kutlu yürüyüş yarım kalmaz demiştik. Biz hep hizmet eden hezimete uğramaz demiştik. Biz Türkiye’mize, biz de Türkiye’ye emanetiz demiştik." diye belirtti.

"Bay bay bay Kemal"

Erdoğan, "İsterseniz buna bir üçüncü bay bay daha ilave edebiliriz: Bay bay bay Kemal." İfadesini kullandı.

"Seçim sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez"

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir. 

Demokrasimizden hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik."

Önümüzde 2024 var. 2024’te Üsküdar’ı da, İstanbul’u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok çok çalışacağız. Şu anda Emniyet’ten dedim ki Kısıklı meydanında ne kadar vatandaşım var? Rakam ne biliyor musunuz? 55 bin.

Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır, asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur. Seçim sonuçlar bir kez daha göstermiştir ki hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez.

Aliyev, Mirziyoyev aradı

İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev kardeşim aradı, Libya Başbakanı aradı. Hiç kimse insanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, insanımıza hakaret edemez, gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürükleyemez. Hiç kimse Türkiye’ye parmak sallayamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda kendisine büyük destek veren deprem bölgesine teşekkür ederek geleneksel "balkon konuşmasını" Külliye'den yapacağını söyledi. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *