image

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhur ittifakı adayı RecepTayyip Erdoğan’a destek veren HÜDA PAR, CHP tarafındanher türlü iftira ve karalamalara maruz kalmaya devam ediyor.

Söz konusu karalama ve iftiralara sert yanıt veren HÜDA PARSözcüsü Yunus Emiroğlu, CHP’nin camileri ahıra çevirme, ezanı ve Kur’an eğitiminiyasaklama ve darbelerle geçen geçmişine vurgu yaptı.

CHP’nin halkın inanç ve değerlerine yönelik yapmış olduğutahribatlara vurgu yapan Emiroğlu; “Tek Parti Dönemi’nde camileri ahıra çeviren,ezanı ve Kur’an eğitimini yasaklayan CHP, siyasi tarihi boyunca hepmilletimizin inancıyla ve manevi değerleriyle uğraştı. Bu zihniyet; manevideğerlerimizi hedef alan yaklaşımları, ayrıştırıcı ve ötekileştirici tutumuylamemleketimize ve insanımıza büyük zararlar verdi.” şeklinde konuştu.

CHP geçmişinin darbelerle anıldığını belirten Emiroğlu,“CHP, tarihinin hiçbir döneminde darbelere ve muhtıralara karşı milletinyanında yer almadı. 12 Eylül 1980 darbecilerinin sivil iktidardan daha demokratolduklarını savunan bu zihniyet, 28 Şubat'ın da bizzat planlayıcısı vetetikçisidir. Yakın dönemde 28 Şubat generalleri ile ülkeyi anarşiye sürüklemekisteyenlerin serbest bırakılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, darbeci zihniyete veonlara uşaklık edenlere özgürlük vaadinde bulunmaktan da geri durmadı.”İfadelerini kullandı.

CHP’nin başında olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirenEmiroğlu, "Kim darbe girişimi yaparsa o tankın önüne ilk ben çıkacağım’diyen ancak 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı’ndan darbecilerinizniyle ayrılan Kılıçdaroğlu, geceyi Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde TVkarşısında geçirdi. 15 Temmuz darbe girişimini tiyatro ve kontrollü darbeolarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, darbecilerle aynı söylemleri kullanmakta dabir beis görmedi.” dedi.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, CHP’nin baskıcılığına da vurguyaparak, şunları kaydetti:

“İşte CHP budur. CHP demek, halkın iradesini yoksayan darbecilik geleneğinin yeniden sahneye çıkması demektir. CHPdemek, küresel emperyal güçlere bu memlekette yeni alanlar açılmasıdemektir. Unutmayın! CHP demek; baskıcı, dayatmacı zihniyetinmemlekete hâkim olması demektir." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *