image

Üniversite adayları için geri sayım başladı. 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak olan YKS için, 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yapmıştı.

YKS sınavı TYT-AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek.

Sınav öncesi hazırlıklarına devam eden öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Eğitim uzmanı Hamza Arslangiray, özellikle son bir ayda yapılması gerekenlerle ilgili adaylara önerilerde bulundu.

Adayların bu dönemde yapabilecekleri en önemli şeyin bol bol deneme çözmek olduğunu belirten Arslangiray, "Ancak denemeler sadece çözülüp bırakılmamalı, tekrar yapılmalı." şeklinde uyarıda bulundu.

"Öğrencilerin konu tekrarlarını bu süreçte tamamlamaları gerekiyor"

Sınava girecek öğrencilerin özellikle çalışma performansını arttırması gerektiğine dikkat çeken Arslangiray, "Öğrencilerin çalışmalarını bırakmadan, motivasyonlarını kaybetmeden sınava yakın tarihe, son 1-2 güne kadar çalışmalarına ara vermeden devam etmeleri gerekiyor. Günlük hayatta dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Öğrencilerin konu tekrarlarını bu süreçte tamamlamaları gerekiyor. Uykularını düzenleyecek bir program yapmaları çok önemli, çünkü o oryantasyonu sağladığımız anda sınav esnasında da başarımıza etki edecektir." ifadelerini kullandı.

"Genel tekrar ve bol bol deneme çözmeleri gerekiyor"

İstikrarın çok önemli olduğunu ve bu istikrarın son güne kadar devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Arslangiray, "Genel tekrarlarını yapsınlar, bol bol deneme çözmeleri gerekiyor. Kotu tekrarlarını yaparken eksiklerine işaret edebilecekleri seçip bunlarla ilgili geri dönüşü, analizi çok iyi sağlamaları gerekiyor. Bu çalışmayı yaptıklarında öğrenciler güzel bir şekilde sınava hazır olacaktır." önerisinde bulundu.

"Eğer bir idealimiz varsa bunu gerekliklerini yerine getirmek gerekir"

Son dönemlerde gördüğü bazı eksikliklere de dikkat çeken Arslangiray, "Öğrenci; 'Ben videolu çalışacağım, zaten baraj düştü, sınırı geçsem yeter,' diye düşünüyor. Baraj varken böyle bir durum da vardı, şimdilerde kalmadı. Herkes üniversiteye yerleşebiliyor. Sınava başvuran öğrenci sayısından bunu anlayabiliyoruz. 3,5 milyona yakın bir başvuru var. Herkes üniversiteye yerleşecekmiş gibi bir algı var. Bu da öğrencilerin sınavı ekonomik bir hale getirmeye sevk ediyor. Eğer bir idealimiz varsa bunun gerekliklerini yerine getirmek gerekir. Evet, ilk yıl kazanamayabilirsiniz, istediğiniz puanı alamayabilirsiniz ama hiç vazgeçmeden kalan süreci doğru değerlendirin. En kötüsü bu sınav sizin bir denemeniz olacak, daha sonraki yıllarda hazırlığınızı en üst seviyede devam ettirip amacımıza ulaşmaya çalışırsınız." tavsiyesinde bulundu. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *