image


HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Meryem Kiraz, CHP ve Millet İttifakı bileşenlerinin kadınlar üzerinden HÜDA PAR'a yaptıkları saldırı ve hakaretlere tepki gösterdi.

"HÜDA PAR'lı kadınlar olarak toplumun içerisindeyiz, toplumun her alanındayız." diyerek Millet İttifakı'nın toplumda oluşturmak istediği kirli algıların gerçeği yansıtmadığına vurgu yapan Kiraz, Müslüman kadınların CHP zihniyetinden çok çektiğine dikkat çekti.

Cumhur İttifakı'na dahil olarak HÜDA PAR'ın 14 Mayıs seçimlerinde 4 vekilini Meclis'e gönderdiklerini hatırlatan Kiraz, bu sürecin Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için çok daha güzel ve ferah yarınlar getireceğine inandıklarını söyledi.

"HÜDA PAR kadını ötekileştirseydi, kadınlarımız çalışma sahalarında nasıl yer alacaktı?"

CHP zihniyetinin yıllarca kadını ötekileştirdiğine vurgu yapan Kiraz, "Özellikle İslami kimliğinden dolayı üniversitelerden atılan, kamuda çalışma hakları ellerinden alınan, birçok yerde ezilen, ötekileştirilen Müslüman kadınlar olmuştur. Bu CHP zihniyeti kadınlarımızı her alanda mağdur etti. CHP bugün neye dayanarak bizi yargılıyor? Soruyoruz? Bizler HÜDA PAR'lı kadınlar olarak toplumun içerisindeyiz, toplumun her alanındayız. Ben yıllardır HÜDA PAR'da aktif siyasi çalışmalarıma devam etmekteyim. HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmenin yanı sıra GİK üyesiyim. Eğer kadını sadece eve hapseden bir düşüncemiz olsaydı HÜDA PAR'da nasıl aktif çalışabilirdik? Parti çalışmalarında sahada nasıl aktif olabilirdik? 2023 seçim sürecinde kadın kollarımız ile stantlarda, mahallelerde, evlerde, ziyaretlerdeydik. Eğer HÜDA PAR kadını ötekileştirseydi, kadınlarımız bu çalışma sahalarında nasıl yer alacaktı? Soruyoruz?" şeklinde konuştu.

Aktaş: HÜDA PAR kadının çalışmasına karşı değil, aksine kadının gelişimine çokça katkı sunuyor

"Kadını değersizleştirmek isteyen zihniyet CHP zihniyetidir"

CHP'nin kirli geçmişini perdelemek için HÜDA PAR'a saldırdığına vurgu yapan Kiraz, şöyle konuştu:

"CHP zihniyetine buradan sesleniyoruz; haddinizi bilin!.. Kirli ellerinizi, dillerinizi kadınların üzerinden çekin. Müslüman kadınlar geçmişte sizden çok çekti. Üniversite kapılarından atıldılar, diplomaları geçersiz sayıldı, birçok doktorumuz, öğretmenimiz işini yapamaz duruma geldi. Sizler toplumda kadınları ötekileştirdiniz, kutuplaştırdınız; bugün kirli geçmişinizi HÜDA PAR'a saldırarak perde arkası etmeye çalışıyorsunuz. Kadını değersizleştirmek isteyen bir zihniyetsiniz. Ama bizler Rabbimizin emri olan 'İlim öğrenmek kadın ve erkeğe farzdır' emr-i ilahi gereği her alanda ilim öğrenmek için şartları zorladık. Okullara, ilim yuvalarına, üniversitelere girmek için çalıştık, çabaladık. Üniversite kapılarında başörtüsü yasağının kaldırılması için yıllarca mücadele ettik. Kızlarım başörtüsü yasağı nedeniyle eğitim yuvalarının kapılarından giremeyince asla vazgeçmedik. Eğitimlerine her türlü desteği sağladık. Zamanla yasakların kaldırılması ile tekrar okullarına kavuştular elhamdülillah. Kızlarım şu an; biri hukukçu, biri psikolog ve biri ilahiyatçı olarak okullarından başarı ile mezun oldular ve iş hayatında mesleklerini icra ediyorlar. Üstelik her kızım birkaç üniversite bitirerek bizi gururlandırdı. Kadınlar hayatın her alanında çalışabiliyor. Demek ki birilerinin dayatmaları kalktığı zaman isteyen Müslüman kadınlar her alanda çalışabiliyor, isteyen ise çalışmayabiliyor. Sonuçta bu bir özgür iradedir. Ben de üniversite mezunu bir HÜDA PAR'lı kadınım, siyasi çalışmalarıma devam ediyorum.  Kadınlara dayatmaları yapan CHP zihniyeti ve türevlerini kınıyorum."


HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kadın çalışmak zorunda olduğu için değil, istediği için çalışmalı

"Hayra anahtar ve şerre kilit olmak için yola çıktık"

"HÜDA PAR'ı karalamak için kendi hadsizliğinizi bizim üzerimize yüklemeyin." diyerek CHP zihniyetine tepki gösteren Kiraz, partilerinin misyonunu şöyle özetledi:

"Bizler dik duruşumuzla; kadınımızla, erkeğimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla hep birlikte meydanlardayız. Her daim toplumumuzun geleceği için çalışacağız. Doktorumuzla, öğretmenimizle, mühendisimizle; İslami ve fenni ilimlerinde her nerede ihtiyaç varsa bizler oradayız. Toplumun menfaatleri için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız inşallah. Hayra anahtar ve şerre kilit olmak için yola çıktık. HÜDA PAR olarak misyonumuz 'Önce İnsan, Öncelik Adalettir'. Bu düşünce ile yola çıktık. Bu misyonu devam ettirerek yolumuza devam edeceğiz."

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yarar: Muhalefetin kadına acımasızca saldırdığını müşahede ediyoruz

"Kirli ellerinizi ve dilinizi HÜDA PAR'ın üzerinden çekin"

Parti programlarında yer alan "Kadınları sahiplenmek" ifadesi üzerinden algı oluşturmak isteyen zihniyete yanıt veren Kiraz, "Genel Başkanımızın da ifadesi ile galiba bunlar okuduğunu anlamıyor. Parti programımızı okusalar sahiplenmek derken; ne demek istediğimizi anlayacaklardı. Bugün toplum içerisinde herkesin imkânı olmayabilir, çalışamayabilir, ailesi olmayabilir, bir kadın bir şekilde yalnız kalmış olabilir. Geçimini sağlayacak imkânı bulamayabilir. Eğer toplumda bu şekilde yaşamaya çalışan kadınlarımız varsa devlet fon ayırsın ve bu fonla onları desteklesin. Toplumda 'devlet baba' derler ya devlet babalığını yapsın, çocukları varsa çocuklarına destek olsun." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Bursa Kadın Kolları Başkanı Çiftçi: Muhalefetin kadınlara yönelik tutumu samimi değil

"CHP zihniyeti iktidara gelirse biz kadınlara yine birçok alanda engel olacaklar"

Bir daha 28 Şubatlar yaşanmasın diye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerine vurgu yapan Kiraz, "Başörtülü kadınların mağdur olmaması ve başörtüleri ile eğitimlerini sürdürebilmeleri için bir daha yeniden 28 Şubatlar yaşanmasın diye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceğiz. Biliyoruz ki CHP zihniyeti iktidara gelirse biz kadınlara yine birçok alanda engel olacaklar. Onlar kendileri gibi düşünmeyen kadınlara her zaman düşmanlıkta sınır tanımamıştır. Biz bunlara defalarca şahit olduk. Dileriz ki nesillerimiz yarınlarımız bizim mağduriyetlerimizi yaşamasınlar." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *