image

Savcı Sayan, 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak 1971 yılında Ağrı'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim aldı.

Üniversite eğitimini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamlayan Savcı Sayan, Pedagojik Formasyon alarak eğitimini tamamlamış ve bazı okullarda öğretmenlik yaptı.

Savcı Sayan, ulusal kanallarda yorumculuk, bölgedeki töre cinayetleri üzerine yazdığı makaleler çeşitli gazetelerde yayınlandı. Sayan, ayrıca gençlik üzerine kitaplar yazdı.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu yörelerinde Töre cinayetleri, Kadınların Eğitimleri konularında çeşitleri çalışmaları mevcuttur.

1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği gerçekleştirdi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik olarak ortaya çıkan kaset skandalından sonra CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sıklıkla eleştiren Savcı Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edildi.

Savcı Sayan'ın AK Parti'ye Katılması

2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçim’inde Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Savcı Sayan, 2015 yılında AK Parti'ye geçti ve İzmir'den milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı olarak Ağrı Belediye Başkan adayı oldu. Seçimi kazanarak Ağrı Belediye Başkanı oldu.

14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde AK Parti İzmir 1. Bölge'den 6. Sıra milletvekili adayı olarak seçimlere giren Savcı Sayan seçilemedi.

Tarım ve inşaat sektörüyle de uğraşan Sayan, evli ve bir çocuk babasıdır.

SAVCI SAYAN SAĞLIK DURUMU NASIL?

İzmir'de 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den milletvekili adayı olan Savcı Sayan'ın, Aydın'da kalp krizi geçirdiği bildirildi.

Yolda rahatsızlanan Sayan'ın, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Hastanenin Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, göğüs ağrısı şikayetiyle gelen Savcı Sayan'a anjiyo yapıldığını ve şu anda durumunun iyi olduğunu belirtti. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *